Uzun zamandır adayların beklediği tercihler başlıyor. Geçtiğimiz hafta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre kamuya yüzlerce kurum tarafından memur alımı yapılacak. Alımlar Lisa, Ön Lisans ve Lisans kapdamında yapılacak olup ve sadece şartları taşıyan adaylar tercih yapabilecek.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

İlgili KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna işlem yapacak adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar içni askerliini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak gibi niteliklere sahip olan adaylar tercih yapabilecek.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

KPSS 2019/2 tercih kılavuzu ile kamuya 1743 memur personel alımı yapılacağını belirtmiştik. Bu yönde lise kapsamda 101, Ön Lisans kapsamında 496 ve Lisabs kapsamında 1146 kişilik kadro ile memur alınacak. Tercih sonuçlarına göre kamuya toplamda 1743 memur adayının ataması yapılacak.

KPSS DETAYINA DİKKAT!

Adayların KPSS 2019/2 kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

TERCİH SÜRECİ BAŞLADI!

ÖSYM üzerinden 26 Kasım 2019 tarihinde gelmiş olan KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna göre kamuya atamalar yapılacak. Son dakika olarak ÖSYM'den gelmiş olan duyuruya göre tercih işlemleri için tercih ekranı açıldı. Adaylar tercihlerini 03 Aralık 2019 tarihi ile 13 Aralık 2019 tarihleri arasında en geç 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

Tercih işlemleri, aşağıdaki kılavuzda yer alan KPSS-2019/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktırAdayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri önem arz etmektedir.

TERCİH YAPACAKLARIN DİKKATİNE!!!

1) Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm kadro ve pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları kadro ve pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemlidir.

2) Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.

3) Genel Yönetmelik gereği; KPSS-2018/2 ve KPSS-2019/1 yerleştirme işlemleri sonucu 2018- KPSS puanı ile herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2018-KPSS puanları ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamazlar.

TERCİH EKRANI

TERCİH KILAVUZLARI

Editör: TE Bilisim