Binlerce adayın beklediği duyuru Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından ( ÖSYM ) geldi. 2019 yılı merkezi atamalar başladı ve 9 günlük bir maraton ile sonlanacak. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda Tercihlerin 09 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlandığı belirtildi. Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olan adayların yapacağı bu tercih işlemleri ile binlerce memur adayı hayallerine kavuşacak.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

ÖSYM yayımladığı tercih kılavuzunda başvuru genel şartlarına da değindi. Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, 18 yaşını tamamlamış olan, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, tercih edilecek kurumda ilgili görevini yapmasına engel teşkil edecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak gibi şartlar aranıyor.

NE ZAMAN TERCİH YAPILACAK?

Merkezi yerleştirme için KPSS 2019/1 tercih kıalvuzuna tercihler Bugün ( 09 Temmuz 2019 ) itibari ile başladılar ve en geç 9 gün içerisinde yani 18 Temmuz 2019 tarihine kadar tercihlerin yapılması gerekmektedir. Adaylar tercihlerini ÖSYM aday giriş bilgileri ile giriş yapılacak İnternet ortamında yapılacaktır.

TERCİH KILAVUZU DETAYLARI:

ÖSYM tarafından yayımlanmış olan kılavuzlarda, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylara için kadro ve bazı kamu kurum veya kuruluşlarının boş ünvanları bulunmakta. Diğer kılavuzlara göre Genel Bilgilendirme, Özel koşullari Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunuları için nitelik kodları ve Mezun olunan mezuniyet programları yer alıyor.

DİKKAT:

Adaylar tercihlerini yapmadan önce bütün kılavuzları incelemeleri gerekmektedir. ÖSYM tarafından yayımlanmış olan kılavuzları incelemeden yapacağınız tercihlerde herhangi bir yanlış yapmanız durumunda tercihlerini kabul edilmeyecektir. Lütfen tercih yapmadan önce yayımlanmış olan kılavuzları dikkatlice inceleyiniz.

ÖSYM TERCİH KILAVUZLARINI YAYIMLADI! İŞTE KILAVUZLAR.

TERCİHLER HAKKINDA DİĞER ADAYLARLA TARTIŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim