Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezi tarafından 2020 yılının ilk Merkezi memur alımı  başvuruları 23 Temmuz 2020 tarihinde başladı. Kamu kurumlarında ilk defa personel olarak atanmak isteyen adayların eğitim düzeyinde en az lise, Önlisans ve Lisans mezunu olmaları 2018 KPSS sınavına girmiş ve sınavdan puan almış olmaları, tercih kılavuzunda açıklanan genel başvuru şartlarına sahip olmaları, tercih kılavuzunda açıklanan başvuru yapılacak olan kadro unvanı niteliklerine sahip olmaları gerekmektedir.

ÖSYM KPSS tercih son gün ne zaman?

ÖSYM tarafından Tercih kılavuzuna göre adaylar T.C. Kimlik numarası ve şifre ile girecekleri aday işletim sistemi sistemin şifresi T.C. Kimlik numarası ile 23 Temmuz 2020 tarihinde başvuru yapmaya başlayacaklar ve 4 Ağustos 2020 bugün 23.59' tercih yapacak adayların www.osym.gov.tr adresinden internet sitesinde girmeleri gerekiyor. Aday İşlemleri sisteminde T.C. Kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra 30 tercih alanından başvuruları tamamlanmış olmaları gerekmektedir. ÖSYM üzerinden tercih gönderecek adayların yerleştirme tercih ücreti bedelini yatırmaları gerekmektedir. Tercih ücreti ne kadar son ödeme tarihi nedir?

TERCİH ÜCRETİ;

Adaylar tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından anlaşmalı bankalardan birine ya da ÖSYM İnternet sitesinde yer alan ödemeler sayfasından kredi kartı ile ya da banka kartı ile yerleştirme ücreti bedeli olarak 20 TL ödeme yapmaları istenmektedir. Bankadan Ödeme yapacak adaylar için son tarih 5 ağustos 2020 tarihine mesai bitimine kadar süre vermiştir. Kredi kartı ile ÖSYM resmi İnternet sitesinde ve işlemler menüsü altındaki ödemeler bölümünden ödeme yapacaklar için 5 Ağustos çarşamba günü 23.59'a kadar ücreti ödemeleri gerekmektedir. Tercih ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak. Anlaşmalı bankalar aşağıda belirtilmiştir.

https://www.isinolsa.com/kpss/osym-kpss-20201-tercih-kilavuzunu-yayimladi-mulakatsiz-memur-alimi-h34293.html

Editör: TE Bilisim