Her geçen gün yeni bir memur alımı ilanı yayımlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda yayımlanmış olan ilana göre farklı 42 kadro için memur alımı yapılacak. İlanın için alım kontenjanları, başvuru şartları ve başvuru bilgileri duyuruldu. Adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranmakta olup haberimizde sizlere detayları aktarıyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI:

Alım Yapacak Kurum: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

Toplam Alım Sayısı: 387 ( 42 Farklı kadro ile )

Mezuniyet Durumu: Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans

KPSS Şartı: Adaylardan KPSS den en az 60 puan almış olmak şartı aranıyor

Başvuru Tarihleri: En geç 06 Mart 2019

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 387 kişilik kadro için adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik durumu itibari ile askerlik ile ilgisi bulunmamak veya askerliğini yapmış olmak, Yapılacak Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, İlgili görevini yapmasına engel olacak herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve bunu belgelemek ve Affa uğramış bile olsa herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak.

ORTAÖĞRETİM MEZUNU KADRO DAĞILIMI:

Lise mezunu ( Ortaöğretim ) alım kadroları, 26 Zabıta Memuru,66 İtfaiye Eri,10 Memur, 2 Çocuk Eğitimcisi, 4 Teknisyen ve 1 Hizmetli olmak üzere toplamda 109 Lise mezunu memur alımı yapılacak.

ÖN LİSANS MEZUNU KADRO DAĞILIMI:

Ön Lisans Mezunu 21 Zabıta memuru, 9 Belediye Trafik Memuru, 18 İtfaiye Eri, 49 Memur, 1 Bilet Satış Memuru, 1 Çocuk Eğitimcisi, 3 Fotoğrafçı, 3 Kameraman, 2 şoför, 1 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 2 Bilgisayar İşletmeni, 1 Ambar Memuru, 2 Çocuk Rehberi ve Gözetimcisi, 1 Evlendirme Memuru, 2 Gişe Memuru, 2 Tahsildar, 1 Laborant, 2 Topograf, 1 Programcı, 10 Tekniker, 2 Aşçı, 2 Bahçıvan, 2 Dağıtıcı, 3 Çocuk Bakıcısı, 2 Gassal, 1 Hayvan Kesicisi ve 4 Temizlik Hizmetlisi alımı yapacak.

LİSANS MEZUNU KADRO DAĞILIMI:

Lisans mezunu kontenjan dağılımı 23 Zabıta Memuru, 6 Belediye Trafik Memuru, 16 İtfaiye Eri, 20 Memur, 3 Çocuk Eğitimcisi, 4 Eğitmen, 1 Muhasebeci, 2 Tercüman, 2 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 3 Bilgisayar İşletmeni, 1 Ambar Memuru, 1 Evlendirme Memuru, 4 Tahsildar, 1 Veznedar, 4 Avukat, 1 İmam, 2 Hemşire, 1 Psikolog, 1 Veteriner Hekim, 2 Laborant, 1 İstatistikçi, 1 Arkeolog, 6 Mimar, 13 Mühendis, 2 Ölçü ve Ayar Memuru, 4 Peyzaj Mimarı, 2 Sosyolog ve 3 Şehir Plancısı alımı yapılacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Belediye adaylardan özel olarak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Zabıta ve İtfaiye eri yönetmeliğine göre, Erkeklerde 167 cm ve bayanlardan 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak şartları aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvurularına 20 Şubat 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 06 Mart 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular istenen belgeler ile birlikte son başvuru tarihi en geç 17:00 a kadar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Kültür Kongre Merkezi Hizmet Binasına (Yenişehir İstasyon Caddesi no:65) teslim etmeleri gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek ve başvuru yapabilmek için ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim