Resmi Gazete'de yayımlanarak başvuru süreci başlayan memur alımı ilanları için detayları işin olsa ekibi oalrak sizlere aktaracağız. Söz konusu haberimizde Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi ilanı yer alacak olup bu iki kamu kurumu bünyesine 159 kişilik kadro ile alım yapacaklar.

KURUMA GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Orman Genel Müdürlüğü: Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan OGM bünyesine 122 kişilik kadro ile alım yapacak. Bu kapsamda Orman Genel Müdürlüğü Alımlar, 15 Mühendis, 27 Avukat ve 80 şoför alımı yapılacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi: DHMİ toplamda 37 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Bu bağlamda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Alımları 17 Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve 20 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü olarak yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

OGM ve DHMİ adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. İşte istenen şartlar;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi şartlar aranır.

OGM MEMUR ALIMI ÖZEL ŞARTLARI:

1 - 2018 yılı KPSS (B) grubu olmak üzere KPSSP3 VE KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

2 - Son müracaat tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak,

3 - Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olanlardan Destek Personeli (Şoför) pozisyonuna başvuranlar için; C sınıfı ehliyete sahip olmak ve Cinsiyeti Erkek olmak,

4 - Avukat pozisyonuna başvuranlar için; -Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak,

DHMİ MEMUR ALIMI ÖZEL ŞARTLAR:

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü memur alımları için adayların en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerden mezun olmuş olmaları gereklidir. Ayrıca Lisans Mezunu Memur alımı için adayların KPSSP3 puan türünden en az 70 puana sahip olmaları gereklidir.

BAŞVURUKAR:

Devlet Hava Meydanlarına başvurular 11 Mayıs 2020 tarihi itibari ile başlamış olup e geç 05 Hazira n 2020 tarihine kadar devam edecektir.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü memur alımı başvuruları Haziran'da başlayıp 12 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecektir.

DHMİ MEMUR ALIMI DETAYLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

OGM MEMUR ALIMI DETAYLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.