Orman Genel Müdürlüğüne 2022 yılı memur alımı kontenjanları belli oldu. 2022 yılı kapsamında olmak üzere OGM Orman Muhafaza Memuru alımı yapacak. Yapılan açıklama ile kontenjan sayısı belli oldu. Bu yönde Ön Lisans mezunu memur alımı yapılacak. Yayımlanacak ilan ile 81 Şehirde olmak üzere 2560 kişilik kadro ile orman Muhafaza Memuru alımı yapılacak.

2022 yılı Orman Muhafaza Memuru Kontenjan Belli Oldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı resmi internet adresi üzerinde yayımladığı duyuru ile kontenjan sayısını açıkladı. Bakan Vahit Kirişci yaptığı duyuruda 2022 yılı 2560 Orman Muhafaza Memuru Alımı gerçekleştirecek. Alımlar 81 farklı şehirde gerçekleştirecek. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı yapmış olduğu açıklamaya ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Tarım Bakanlığı OGM ve DSİ 5064 Memur Personel Alımı Kontenjan

Başvuru Şartları Neler Olacak?

Orman Muhafaza memuru alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, KPSS, ve mezuniyet şartı talep edilecektir.

Genel Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • 18 Yaşını tamamlamış olmak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

2020 KPSS Puanı Kullanılacak!

Orman Genel Müdürlüğü memur alımı için KPSS Puanı şartı istenecek. Bu kapsamda KPSS Geçerlilik yılı 2020 olacaktır. ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılacak KPSS'den Ön Lisans seviyesinden P93 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak ( KPSS Şartı İlan ile Belli olacak ).

Mezuniyet Şartı Ne Olacak?

Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak şartı aranacaktır.

İlan Ne Zaman Yayımlanacak?

Henüz ilan kılavuzu yayımlanmamış olup Başvuru ilanı yayımlandığında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indiriniz.

İlan henüz açıklama aşamasında olup şartlarda değişiklik gösterebilmektedir. Bu kapsamda ilanı bekleyen diğer Kadın Erkek adaylara BURADAN ulaşabilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim