Uzun süredir en çok beklenen ilanlardan birisi olan NVİ memur alımıdır. En son alımlar 2018 yılında yapılmıştı ve 2016 KPSS puanı kullanılmıştı. Adayların beklediği ilanlar arasında olan Nüfus müdürlüklerinin memur alımı ilanı 2021 yılında yayımlanacak mı? Başvuru şartları ne olacak? Tüm bunların detaylarını İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ 2021 YILI MEMUR ALIMI YAPACAK MI?

Geçtiğimiz dönemlerde yapılan NVİ memur alımları için ilan bekleniyor. En son alımlar 2018 yılında İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatı Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe nüfus birimlerinde istihdam edilmişti. Toplam alım sayısı 117 kişilik kadro ile Büro Memuru kadrosunda yapılmıştı. Türkiye Geneli yapılan Büro Memuru alımı ilanı 2021 yılında da bekleniyor.

Ancak İçişleri Bakanlığı en son alımını 2021 yılı başında 1772 kişilik kadro ile yapmıştı. Nüfus müdürlüklerinin memur alımı ilanı hakkında herhangi bir gelişme yok. Ancak İşin Olsa ekibi olarak NVİ Memur alımı ilanının yayımlanmasını ekliyoruz. Adayların sesini habere döküyoruz ve alım yapılmasını talep etmekteyiz.

İLAN HAKKINDA GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

NVİ MEMUR ALIMI ŞARTLARI NE OLACAK?

Nüfus Müdürlüklerine memur alımı ilanı geldiğinde adaylardan aranacak tahmini başvuru şartlarını sizlere aktaracağız. Aşağıdaki nitelikler geçtiğimiz dönemlerde İçişleri bakanlığının yaptığı Memur Alımı ilanına aittir.

Adaylardan öncelikle genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak" şartları aranacak.

Özel olarak ise adaylardan eğitim, Yaş ve KPSS şartı aranacak.

Yaş Şartı:

Merkezi sınavın yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak.

Eğitim şartı:

En az Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak.

Muhtemel KPSS şartı:

ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP(3), Ön lisans mezunları için KPSSP(93) puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan, KPSS puan türü esas alınmak suretiyle yapılacak olan başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı adayın içerisinde bulunmak.

Ayrıca alımlar sözleşmeli olarak yapılacağından adayların, Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B Sözleşmeli Büro Personeli pozisyonunda tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların başvuru tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim