Kamu kurumları için memur alım süreçleri yürütülmeye çalışılıyor. Kamuya memur alımları için son bilgilendirme Nüfus Müdürlüklerine 5 bin memur alım talebiyle aktarıldı. Nüfus Müdürlüklerine 5 bin memur alım talebi İçişleri Bakanlığı' na iletildi. Bakanlık tarafından onayın verilmesi durumunda Hazine Bakanlığı' na iletilecek ve kadro sayısı belli olacak, bu sürecin ardından da ilan yayımlanacak.

E-Nüfus Çalışanları Sendikası' nın Genel Başkanı Ali Kart tarafından yapılan son dakika açıklamasında, çipli nüfus kartları ile ilgili son bilgilere yer verildi. Türkiye genelinde bir memur alımının yapılmasını istediklerini söyleyerek 5 bin memur alımını talep ettiklerini vurguladı. Şuanda toplamda nüfus müdürlüklerinde görev alan 11 bin civarında personel ile hizmet verdiklerini ifade etti. Çipli kimlik kartlarının dağıtılması sürecinde etkin şekilde hizmet verdiklerini ifade eden Ali kart, yaptığı açıklamada hizmetin daha iyi tesis edilmesi adına önerilerinin olduğunu, bu öneriler ışığında da 1600 memur alımının bir an önce yapılmasını istediklerini, ardından da 3500 memur atamasının daha yapılarak alımların gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE MEMUR ALIMI

1600 memur alımının ardından 3500 daha talep edilen memur atamalarıyla alakalı sürecin yakın zamanda netleşmesi ve çözüme kavuşturulması bekleniyor. Bu alımlarla alakalı süreçleri takip ediyor ve sizlere aktarmaya çalışıyor olacağız. Yürütülecek memur alımlarından gündeme yansıyan tüm gelişmelere, yayımlanan ilanlara ve başvuru şartlarına yönelik bilgilendirmelerimizi kaçırmamak, ilana ilk ulaşan ve başvuru yapan siz olmak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız. Uygulamalarımızı indirerek, Nüfus Müdürlüklerine 5 bin memur alımı sürecinden anında bildirim alabilirsiniz.

İOS> TIKLA

ANDROİD>TIKLA

Editör: TE Bilisim