Memur alımı için başvuru süreci başlıyor. KPSS 2020/1 ile farklı alanlarda olmak üzere yüzlerce memur ve binlerce kamu personeli alımı yapılacak. Adayların söz konusu olam ÖSYM KPSS 2020/1 tercih kılavuzu ile merkezi yerleştirmeye katılabilmeleri için belirtilen bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu haberimizde sizlere memur alımı alanlarını ve nitelik kodlarına göre tercih şartlarını aktaracağız.

HANGİ ALANLARDA MEMUR ALIMLARI YAPILACAK!

KPSS 2020/1 ile kamu kurum ve kuruluşları farklı alanlarda memur alımı yapacaklarını bildirdiler. Bu kapsamda aşağıdaki alanlardan memur alımları yapılacak.

  • Memur,
  • ARFF Memuru,
  • Anbar Memuru,
  • Stajyer AIM Memuru,
  • Sağlık Memuru,

söz konusu olan memur alımı alanları için, Sağlık Memuru Lise mezunlarından alınıyor. Düz memur, ARFF Memuru Lisans ve ön lisans mezunlarından alınıyor. Anbar Memuru Ön Lisans ve Stajyer AIM memuru ise lisans mezunlarından alım yapılıyor.

NİTELİK KODLARINA GÖRE ÖZEL NİTELİKLR:

Lise Mezunu Memur Alımları:

Sağlık Memuru: Ortaöğretim Kurumlarının Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Ebelik-Hemşirelik Dalının, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Hemşirelik Dalının veya Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Sağlık Memurluğu Dalının birinden mezun olmak.

Ön Lisans Mezunu Memur Alımları:

Memur: Farklı alanlarda memur statüsüne göre alım yapılacak olup Ön Lisans nitelik kodlarına göre tercih kılavuzunda inceleme yapabilirsiniz.

  • Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları önlisans programlarının birinden mezun olmak.
  • İşletme-Muhasebe veya İşletme önlisans programından mezun olmak
  • Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.
  • Uluslararası Lojistik, Lojistik, Lojistik Yönetimi, Uluslararası Taşımacılık Yönetimi, Kargo, Kargo Hizmetleri, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik önlisans programlarının birinden mezun olmak.

ARFF Memuru: İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Anbar Memuru: Tarla Bitkileri önlisans programından mezun olmak. Bahçe Ziraatı, Bitkisel Üretim, Bahçe Tarımı önlisans programlarının birinden mezun olmak.  Bitkisel Ürünlerde Muhafaza ve Pazarlama, Tarım Ürünlerinin Muhafazası, Tarım Ürünlerinin Muhafazası ve Depolanması, Hasat Sonrası Teknolojisi, Tarım Ürünleri Muhafaza ve Depolama Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Lisans Mezunu Memur Alımları:

Memur: Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuş olmak. Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat lisans programlarının birinden mezun olmak. Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

Yurt Yönetim Memuru: Herhangi bir lisans programından mezun olmak.

ARFF Memuru: Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programından mezun olmak.

Stajyer AIM Memuru: Herhangi bir lisans programından mezun olmak.

TERCİHLER NE ZAMAN ALINACAK!

KPSS tercihleri 23 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 04 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar tercihlerini ÖSYM üzerinden tercih ücreti karşılığında yapacaklar.

TERCİHLER BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim