Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere memur alımı yapacak. Tercih süreçleri geçtiğimiz gün başlamıştı ve artık sona ermektedir. Henüz tercih işlemlerini yapmamış ve sonuç durumunu merak eden adayları haberimize davet ediyoruz.

Söz konusu bu haberimizde sizlere Meteoroloji genel Müdürlüğü memur alımı ilanı hakkında detayları aktaracağız.

TERCİH SÜRECİ SONA ERİYOR!

ÖSYM üzerinde 8 Temmuz 2020 tarihinde yayımlanmış olan MGM KPSS 2020/9 tercih kılavuzuna tercih işlemleri en geç 13 Temmuz 2002 tarihine kadar alınacak. Sözk onusu tercihler Mühendis ve Mimar kadrolarında yapılacak olup toplamda 8 il için alım yapılacak. 

TERCİH ÜCRETİNE DİKKAT!

Tercih işlemleri sadece ÖSYM üzerinden yapılacak. ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr interner adresinden tercih işlemlerini tamamlayan adaylar Belirtilen tercih ücretinide ÖSYM anlaşmalı bankalara veya ÖSYM sistemi üzerinden banka kartı ile ödemeleri gerekmeketdir. KPSS 2020/9 tercih kılavuzuna tercih yapabilmek için 20 TL ücret isteniyor.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK!

ÖSYM aldığı tercic işlemlerini değerlendirecek. Yapılacak değerlendirme sonucuna göre KPSS en yüksek puandan başlanmak üzere en düşük puana kadar sıralam yapılacak.

TERCİH SONUÇLARININ AÇIKLANMASI:

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kuruma elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KPSS 2020/9 Tercihleri için sonuçlar bir hafta içerisinde açıklanabilir. Alım sayısı fazla olmadığından yapılacak sıralama ve değerlendirmeler zaman almayacaktır. Hatta iki gün içerisinde sonuçların açıklanması bekleniyor.

BAŞVURU KILAVUZU