Ortaöğretim mezunlarına müjde! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ÖSYM merkezi yerleştirme ile Lise mezunu memur alımı yapacağını belirtti. Toplamda 82 memur alımı yapılacak ve alım yapılacak kadro Diğer Sağlık Personeli olarak belirtildi.

ALIM KADRO DETAYLARI:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı lise mezunu kapsamında taşra teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere farklı il ve ilçelerde bulunan hizmet binalarına Diğer Sağlık Prsoneli pozisyonunda alım yapacağını belirtti.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Aİle Bakanlığı lise mezunu adaylardan, Kadın Olmak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden puan almış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR

Bakanlık Lise mezunu kapsamında memru alımı başvurularını Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından tercih kılavuzu ile alınacak. tercihler 21 kasım 2019 tarihinde başlamış olup en geç 27 kasım 2019 tarihine kadar saat 23:59 a kadar yapılacaktır. Tercih ücreti olarak adaylar 20 TL yi ÖSYM ile anlaşmalı banklara yatırmaları gereklidir.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA