Yüzbinlerce memur adayını ve memuru yakından ilgilendiren düzenleme hayata geçirildi. Genel İdare Hizmetleri (GİH) sınıfına geçirilmesi talep edilen ve çalışmanın yapılacağı açıklamaları gerçekleştirilen mübaşir kadrosu için adım atıldı ve Resmi Gazete' de kararname yayımlandı. Bu kararname kapsamında, mübaşir artık genel idare hizmetleri sınıfından sayılacak. Düzenleme, yayımlanarak yürürlüğe girdi. Konuya ilişkin olarak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından Twitter üzerinden gerçekleştirilen paylaşımlarda, vatandaşlara hayırlı olması temennileri iletilerek, aşağıdaki ifadelere yer verildi...

Adalet Bakanı Gül açıklamasında " Mübaşirlerimize ve adalet teşkilatımıza müjdeli bir haber vermek istiyorum. Adliyelerin iş yükünü omuzlayan mübaşirlerimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan' ın tensipleriyle genel idari hizmetler sınıfına geçiş yaptı. " dedi. Paylaşımlarına "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu konuda verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni düzenlemenin tüm mübaşirlerimize, ailelerine ve adalet teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum. " ifadelerini kullanarak devam eden Bakan Abdülhamit Gül, paylaşımının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' a şükranlarını sunduklarını belirterek " Mübaşirlerimizin Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçişini sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. R. Tayyip Erdoğan’a gönülden şükranlarımızı sunarız.''  ifadelerine yer verdi..

Mübaşirler adliyelerdeki iş yükü bakımından değerlendiriliyordu

Adlielerde ciddi iş yükü bulunan mübaşirlerin, genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesiyle alakalı çok sayıda talep, istek ve başvuru vardı. Bu konuyla alakalı çalışmalar yapılacak ve incelemelerin ardından karara bağlanacaktı. Geçtiğimiz yıl itibariyle de gündeme gelen bu konu, nihayet çözüme kavuşturuldu ve yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren bir kararname halini alarak, mübaşirlerin GİH sınıfına geçirilmesi sağlandı.

Tüm memur alımları ve kamu gündemini takip etmek için iOS uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim