Kamu kurumlarını ilk defa memur olmak için adaylara yönelik olarak ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından açıklanan 2018/1 KPSS tercihleri 23 Temmuz 2020 tarihinde başladı. Adaylar lise, Önlisans ve lisans düzeyinde mezuniyetlerine göre almış oldukları KPSS puanları başvuru kılavuzunda açıklanan kontenjan ve kadroları kadrolarına sahip olmaları ile 30 tercih yaparcaklar. Aday işlem sistemi üzerinden tercihlerini gönderebilecekler. Bu kapsamda kamu kurumlarında atama yapacak kurumlardan bazıları şu şekildedir;

HANGİ KURUMLAR PERSONEL ALIMI YAPACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Kurumu, Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı, Doğu Karadeniz projesi bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığın, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü kurumları olarak açıklanmıştır.

HANGİ KADROLARDA MEMUR ALIMI OLACAK?

ÖSYM mülakatsız KPSS ile memur alımı başvurusu yapacak adayların tercih yapabileceği çok sayıda ünvan bulunuyor. Bu unvanlardan bazıları ise şu şekildedir; memur, ARFF memuru kondüktör laboratuvar muhasebeci programcı, sağlık teknikeri, sekreter, tekniker, veznedar, apron memuru, Avukat, diyetisyen, Mimar, Mütercim, programcı, psikolog, teknik öğretmen veteriner, programcı, psikolog gibi kadrolar olarak açıklanmıştır bu kadro dışında çok sayıda lise Önlisans ve lisans memuru alımı yapılacaktır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları kamu haklarından mahrum olmamaları, güvenlik ve arşiv araştırması olumlu almaları, 657 sayılı devlet memurları kanununda belirtilen genel şartları taşımaları, sağlık şartlarına uyumlu olmalı, TCK 153 maddede belirtilen  taksirli suçlar hariç olmak üzere 6 ay ve yerinde almamış olmaları, gerekli olan niteliklere sahip olmaları ve başvuru yapacakları tercihte belirten eğitim ve nitelik kodlarındaki özel şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü lisans düzeyinde 15 memur alımı yapacak. Milli Savunma Bakanlığı akaryakıt İkmal ve Nato Kurumu, lisans düzeyinde 4 kişi Elektrik, Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Lisans mezunu 6 kişi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Lisans mezunu 4 kişi, Türkiye Elektrik Üretim iletim ve Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'ne lisan mezunu 51 kişi olmak üzere 5 kamu kurumu için 80 personel alımı yapılabilecek. Adaylar tercihlerini ÖSYM üzerinden yapabilecekler başvuru ücreti için 20 TL anlaşmalı bankalar ile ÖSYM kredi kartları işlemleri aracıyla ödeme yapabilecekler.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim