279 Memur Alımı Yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre İki Bakanlık ( Milli Savunma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 279 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacak. Bu doğrultuda Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu Memur alımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl Başvuru yapılacak? İlanlar hakkındaki detayları Siz değerli okurlarımız ile paylaşacağız.

Adalet Bakanlığı Alımı Detayları:

Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 79 kişilik boş kadro ile Merkez ve Taşra teşkilatına En az Lise mezunu Memur alımı yapacak. Bu doğrultuda alımlar,

  • Lise Mezunu 30 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 4 Hizmetli ve 3 Teknisyen alınacak.
  • Ön Lisans Mezunu 24 Laborant alınacak.
  • Lisans mezunu ise 18 Diğer Hizmet Personeli ( Kimyager ) alınacak.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar öncelikle 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Yaş olarak ise, Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak ve diğer alımlar için merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak

Bunun dışında kadrosunun gerektirdiği nitelikleri taşıyor olmak gerekmektedir. Aşağıdaki tabloda da göreceğiniz gibi alım yapılacak Şehirler ve alanına göre özel nitelikler verilmektedir.

Genel Başvuru Şartları Nelerdir?

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu doğrultuda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Milli Savunma Bakanlığı Alımları:

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Milli Savunma Üniversitesi 2021 yılı Memur Alımı ilanını yayımladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilan ile MSÜ 200 Memur Alımı yapacak. Alımlar farklı kadrolarda yapılacak olup memur alımı başvuruları sona ermektedir. Bu doğrultuda lise, Ön lisans ve lisans mezunu adaylar içerisinden alım yapılacak.

Bu doğrultuda,

Lise Mezunu, 71 Hizmetli, 9 Aşçı, 16 Berber, 9 Garson, 7 Şoför, 19 Terzi / Ütücü, 10 Kaloriferci, 1 Boya / Badana, 6 Marangoz Teknikeri, 4 Metal İşleri Teknisyeni, 11 Elektrik Teknisyeni, 10 Sıhhi Tesisat Teknisyeni alınacak.

Ön Lisans Mezunu, 3 Harita ve Kadastro Teknikeri, 1 Fotoğraf ve Kamera Teknikeri, 1 Matbaa Teknikeri, 3 Makine Teknikeri, 3 İnşaat Teknikeri, 1 İklimlendirme Teknikeri alınacak.

Lisans Mezunu, 2 Elektrik Mühendisi, 2 Çevre Mühendisi, 1 Gıda Mühendisi, 1 Veteriner Hekim, 6 Psikolog, 2 Diyetisyen alımı yapılacaktır.

KPSS Şartı Nedir?

MSÜ memur alımı için adaylardan KPSS şartı talep edilecektir. Bu kapsamda 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak. Ancak adaylardan herhangi bir puan talep edilmemekte olup KPSS Baraj Puanı ilanda verilmiyor.

Kadrosuna Göre Özel Şartlar ve Şehre Göre Kadro Dağılımı:

Başvurular Sona Eriyor!

279 Memur Alımı başvurularında sona geldik. Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı memur alımı başvuruları sona erecek. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar yukarıdaki bilgiler ve aşağıdaki bağlantılar sayesinde başvuru yapabilecekler.

Buna göre Adale Bakanlığı Adli Tıp Kurumu memur alımı başvuruları en geç 22 Nisan 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gereklidir. Başvurular Adli Tıp Kurumunun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

Adli Tıp Kurumu 79 Memur Alımı Detayları

Milli Savunma Bakanlığı MSÜ memur alımı başvuruları 01 Nisan 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 21 Nisan 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır. Başvurular sadece MSB üzerinden yapılacak. Bu kapsamda,

MSB Memur Alımı Başvuru Ekranı Burada

MSB Memur Alımı Başvuru Kılavuzu Burada

Editör: TE Bilisim