Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz aylarda bünyesindeki memur ihtiyacını gidermek için farklı kadrolar ile toplamda 165 Sivil memur alımı yapacağını belirtmişti ve bu yönde 28 Aralık 2*19 tarihinde ilan yayımlanmıştı. Adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi itibari ile başlamış olup 15 Şubat 2019 tarihinde başvurularını sonlandırdılar. Son başvuru tarihinin üzerinden Bir ay geçmesine rağmen henüz sonuçlar açıklanmadı ve adaylar büyük tepki gösteriyorlar.

165 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Milli Savunma Bakanlığına başvuru yapmış olan adaylar farklı pozisyonlar ile birlikte toplamda 165 kişilik kadro için başvuru yaptılar. Bu yönde adaylar, memur, VHKİ, Tekniker, Mühendis,Mal Sorumlusu, Psikolog, Bahçıvan, İş Güvenliği Uzmanı, Uzman, Coğrafyacı, Teknisyen, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı, Aşçı, Hizmetli, Berber, Hademe, Hukuk İşleri Uzmanı, Gemi Adamı Öğretmeni, Hesap Sorumlusu pozisyonları için yaptılar.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı başvuru kılavuzuna göre memur alımı sonuçlarının 18 Mart 2019 tarihi itibari ile açıklanması bekleniyordu. Milli Savunma Bakanlığı aynı zaman da geçtiğimiz dönemlerde 523 sözleşmeli personel alımı sonuçları 15 Mart 2019 tarihinde açıklanmıştı. Şimdi ise sırada MSB 165 Memur alımı sonuçları olduğunu ön görmekteyiz.

ADAYLAR TEPKİLERİNİ PAYLAŞIYOR!

Milli Savunma Bakanlığı 165 memur alımı sonuçlarının 1 aydan fazla süre olmasına rağmen henüz açıklanmadı. Bu yönde hala resmi duyuru gelmemesi üzerine adaylar tepkilerini bizlerle paylaştı.

MSB YENİ DUYURU YAYIMLADI!

Milli Savunma Bakanlığı 25 Nisan 2019 tarihi itibari ile yeni bir duyuru yayımladı. Yayımlanmış olan duyuruya göre MSB Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı için sözleşmeli er alımı yapacağını belirtti. Son zamanlarda MSB de yapılan duyuru sayısının arması sebebi ile 165 memur alımı sonuçlarının da yakın zaman içerisinde açıklanması ön görülmektedir. MSB Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er alımı ilanın Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMA:

MSB 165 Sivil Memuru alımı sonuçlar açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

SEÇİM AŞAMALARI NASIL OLACAK?

Milli Savunma Bakanlığı almış olduğu başvuruları inceleyerek adayların KPSS puanı türlerini sıralayacaktır. Yapılacak sıralamaya göre adayların puanları en yüksekten en düşüğüne kadar sıralanarak adaylara sınav çağrısı yapılacak. Uygulanacak usuller ise, Başvuru Evraklarının Kontrolü ( Kayıt- Kabul ), Uygulamalı Sınav:, Mülakat sınavı şeklinde yapılacak.

İlk etapta Uygulamalı sınav, yapılacak sıralama sonucuna göre kadro sayısının 20 katı kadar çağırılarak sınav yapılacak olup Uygulamalı sınav sonucuna göre tekrar en yüksek puandan en düşüğüne sıralanarak kadro sayısının 6 katı kadar aday Mülakat sınavına katılacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZUNA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim