Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde gelmiş olan duyuruya göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 93 farklı kadrolarda memur alımı ilanı yayımlanmıştı. Başvuruların 30 Aralık 2022 tarihi ile başlamasından sonra başvurularda sona geldik. Başvuru için çok uzun süre verilmiş olup binlerce başvuru yapıldığı tahmin edilmektedir. 93 Memur Alımları Milli Savunma Bakanlığının bağlı müdürlükleri tarafında yapılacak. Peki 93 memur alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

93 Memur Alımı Yapılacak Kadrolar?

MSB 2022 yıl memur alımı kapsamında bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 21 Farklı kadroda olmak üzere memur alımı ve Kamu personeli alımı yapılacak. Bu yönde,

- Harita Genel Müdürlüğü 76 Memur kadrosu ile; 2 Aşçı,2 Çocuk Eğitimcisi, 1 Garson, 2 Grafiker, 1 Hizmetli, 1 İstatistikçi, 6 Mal Sorumlusu, 6 Memur, 14 Mühendis, 1 Şoför, 9 Tekniker, 10 Teknisyen, 1 Terzi, 11 Uzman, 1 Berber, 2 Hesap Sorumlusu, 1 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 5 V.H.K.İ alımı yapılacak.

- Milli Savunma Bakanlığı 8 memur kişilik kadro ile: 6 Avukat, 2 V.H.K.İ.

- Genelkurmay Başkanlığı 9 Memur: 2 Boyacı / Badanacı, 2 Sıvacı / Fayansçı, 5 Teknisyen,

MSB 93 memur alımı başvurusu 30 Aralık 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 31 Ocak 2022 tarihleri arasında saat 23:59 a kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvuru yapacak adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

558 Aday Sınava Katılacak! Değerlendirmeler Nasıl Olacak?

Başvuru kılavuzunda bulunan şartları taşıyan tüm adaylar, ilgili KPSS puan türü esas alınarak en yüksek puandan başlanıp en düşük puana doğru sıralanacak, mülakat sınavına; atama yapılacak kadro sayısının en fazla 6 (altı) katı kadar aday çağrılacaktır. Bu kapsamda 558 aday Mülakat sınavına katılmaya hak kazanacak.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başvuruların 31 Ocak 2022 tarihi ile sona ermesinden sonra sonuçların en geç 15 Şubat 2022 tarihine kadar açıklanması bekleniyor. Mülakat sınavına girmeye hak kazanan adayların mülakat sınav tarihi ve yeri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır.

Sonuçlardan anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim