Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı bünyesine farklı kadrolarda 45 memur alımı için ilan yayımalmıştı. Başvuruları Aralık ayının ilk haftası başlaması ile birlikte artık son güne gelindi. Peki henüz başvuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacak? Başvuru yapmış olan adaylar için sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

İLANIN DETAYLARI:

Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 45 kişilik kadro ile alım yapacak. Alımlar farklı kadrolara yapılacak olup adaylardan ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki genel şartları taşımak,

- 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle, 35 yaşını doldurmamış olmak,

- Nitelik tablosunda bulunan her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak,

- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS), nitelik tablosunda belirtilen ilgili puan türlerinden en az 70 puan almış olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Erkek adaylar için, sınavın yapıldığı tarih itibarıyla askerlik durumu bakımından; askerlikle ilişkisi bulunmamak,

- Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak,

- Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş bulunmak,

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

MSB Memur alımı başvuruları 09 Aralık 2019 tarihinde başlamış olup en geç 10 Ocak 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Henüz başvuru yapmamış olan adaular başvurularını Çevrimiçi (online) ön başvurular http://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ön başvurusu kabul edilen adayların isim listesi ile sözlü sınav tarihi ve yeri T.C. Milli Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) twitter hesabında ve http://personeltemin.msb.gov.tr adresinde 10 Şubat 2020 tarihinden sonra tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Sınavı kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bu kişilerin atamaları yapılmış olsa dahi işlemleri iptal edilir.

İLANIN TAM METNİ