Milli Savunma Bakanlığı 3 farklı ilan yayımladı. Bakanlık TSK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Devlet Memuru ve Subay alımı gerçekleştirecek. Bu yönde yayımlanan ilanlara göre alımlar KPSS Puanı ile veya KPSS olmaksızın yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde MSB aktif olan ilanları hakkında detayları aktaracağız.

MSB 1095 Memur ve Askeri Personel Alımı Kontenjanları Nedir?

MSB 3 farklı yayımladığı ilan ile 1095 kişi alacak. Sizler için tüm MSB haberlerinin hepsini bir araya topladık va başvuru yapmak isteyen adaylar bu haber sayesinde MSB ilanlarından haberdar olabilecekler.

  • TSK 2022 Yılı Dış Kaynaktan 966 Muvazzaf Subay Alımı,
  • MSB, Genelkurmay ve Komutanlıklar 65 Uzman Yardımcısı ( Devlet Memuru ) alımı,
  • TSK iç ve Dış kaynaktan 64 Hukuk Sınıfı Subay alımı,

şeklinde alım yapılacak.

MSB Alımlarında Genel Başvuru Şartları Nelerdir?

Milli Savunma Bakanlığı ilanlarına başvuru için adayların öncelikle 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Öte yandan Askeri niteliklerin sağlanıyor olması gereklidir. Bunlar,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 

- Herhangi bir askeri okul ile ilişiği kesilmemiş olmak,

- Subay alımları için silahlı görev yapmasına engel herhangi bir hukuki engeli olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Uyuşturucu veya benzeri maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak,

- Herhangi bir Erkek veya Kadınla nikahsız uygunsuz şekilde yaşamamış olmak,

gibi genel şartlar aranacaktır.

TSK 966 Subay Alımı İlanı Detayları:

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Bağlı Komutanlıkları ( DKK, HKK, KKK ) bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda 966 Muvazzaf Subay alımı gerçekleştirecek. Kontenjan dağılımına ilanın detaylarından ulaşabilirsiniz. Söz konusu ilan için özel olarak,

2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS'den en az 70 puan almış olmak, Yabancı dil gerektiren pozisyonlar için YDS den en az 75 almış olmak, Yaş şartı olarak lisans mezunları için 27 yaşından ve Lisansüstü mezunu olanlar için 32 yaşından büyük olmamak gereklidir.

Başvurular başlamış olup en geç 13 Kasım 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece MSB PERTEM adresinden yapılacaktır.

TSK 966 Subay Alımı İlanın Detayları Burada

MSB Genelkurmay ve Komutanlıklara 65 Devlet Memuru Alımı İlanı Detayları:

Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere; “Millî Savunma Uzmanlığı Yönetmeliği” ve "Silahlı Kuvvetler Uzmanlığı Yönetmeliği" hükümlerine göre Uzman Yardımcısı alımı yapılacaktır.

65 Uzman Yardımcısı alımı için özel olarak adaylardan, 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den puan almış olmak, YDS puanına sahip olmak, Eğitimini ilgili alanlarda tamamamış olmak ve 35 yaşını doldurmamış olmak gibi şartlar aranacak.

Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularına başlamış olup en geç 27 Kasım 2022 tarihine kadar başvurularını tamamlamış olmaları gerekmektedir. 

MSB 65 Devlet memuru Alımı İlanın Detayları Burada

TSK iç ve Dış kaynaktan 64 Hukuk Sınıfı Subay Alımı İlanı:

Türk Silahlı Kuvvetleri Hukuk sınıfı adaylar içerisinden subay alımı yapacak. Buna göre alımlar İç kaynaktan veya dış kaynaktan yapılacak. Kara Kuvvetleri 48 kişi, Deniz Kuvvetleri 4 kişi ve Hava Kuvvetleri 12 kişi alacak.

Başvuru için, Hukuk fakültesi mezunu olmak, Lisans için 27 ve Lisansüstü mezunu için 32 yaşından büyük olmamak gibi şartlar aranacak.

Başvurular başlamış olup en geç 14 Kasım 2022 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir.

TSK İç ve Dış Kaynaktan  Hukuk Sınıfı 64 Subay Alımı İlanın Detayları Burada

Editör: TE Bilisim