Milli Savunma Bakanlığı PERTEM üzerinde 28 Aralık 2018 tarihinde yeni bir ilan yayımlamıştı ve binlerce aday bu ilana büyük ilgi göstererek başvuru yaptılar. Milli Savunma Bakanlığı toplamda 165 kişilik boş kadro için başvuru aldı ve sonuçlar henüz açıklandı.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Milli Savunma Bakanlığı 165 memur alımı için başvurular 28 Aralık 2018 tarihinde bir ilan yayımlamıştı ve adaylar başvurularına 15 Şubat 2019 tarihine kadar devam ettiler. Bu kapsamda başvurular tamamlanalı 1 aydan fazla oldu ve sonuçlar henüz açıklanmadı.

Milli Savunma Bakanlığı yayımlamış olduğu başvuru kılavuzuna göre Başvuru ve sınavlar için çağrılacak adayların genel ağ (İnternet) üzerinden yayımlanmasını 18 Mart 2019 tarihinden sonra olacağını vurgulamıştı. Henüz sonuçlar açıklanmadı ve önümüzdeki günlerde açıklanmasını beklemekteyiz. Eğer sizde sonuçlardan anında haberdar olmak istiyorsanız İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek Bakanlık tarafından sonuçlar açıklandığında anında bunu bildirim alabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURU SONUÇLARINDAN SONRA NE YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı başvuru kılavuzunda faliyet takviminide belirtmişti ve işlem sırası, Sınavların icrası (Mülakat/Uygulamalı sınav) ve Başarılı (Asil ve yedek) adayların ilan edilmesi (Genel ağ aracılığı ile duyurulacaktır.) şeklinde ilerleyecek.

Başvuru yapmış olan adaylar KPSS puan sıralaması esas alınarak en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralanarak sınav çağrısı yapılacaktır. Adayların başvuru sırasında vermiş oldukları evraklar kanun, yönetmelik ve yönerge esaslarına uygun olarak edilecektir. Yapılacak sıralamada kadro sayısının 20 katı kadar aday Uygulamalı sınava çağırılacaktır. Uygulamalı sınavda geçerli not 100 üzerinden 70 tir. Sonrasında ise Mülakat sınavı yapılacak. Diğer aşamalar ise, Değerlendirme,Sağlık Muayene işlemleri ve aday bilgilendirmesi yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim