Milli Savunma Bakanlığı 02 Şubat 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan memur ihtiyacını karşılamak üzere memur alımı yapacak. Milli Savunma Bakanlığı 02 Şubat 2017 tarihinde 2 farklı duyuruyu Devlet Personel Başkanlığı yolu ile yaptı. Yapılan duyuruya göre Milli Savunma Bakanlığı, ilk duyurusunda 7 adet Uzman Yardımcısı alımı yapacağını bildirdi. Diğer duyurusunda ise 8 adet Avrupa Birliği 8 adet Uzman Yardımcısı alacağını bildirdi. Her iki kadro içinde Kamu Personeli Seçme Sınavı Şartı aranacak. 

Milli Savunma Bakanlığı Uzman Yardımcıılığı kadrosnda, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunu 7 adet uzman yardımcısı ve Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrosunda ise, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunu 8 kişi alacak. 

Her iki kadro içinde aranan şartlar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, En az dört yıllık lisans eğitimi veren, tabloda belirtilen fakültelerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak, sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak ( Uzman Yardımcısı ilanında, KPSSP53, KPSSP74, KPSSP92, KPSSP101, KPSSP114 puan türlerinden ve Avrupa Birliği ilanı için ise, KPSSP33, KPSSP74, KPSSP82, KPSSP114 puan türlerinden puan almış olmak), Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, öğrenim şartlarını taşımak, başvuru süresi içerisinde başvuru yapmak, yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak ve Avrupa Birliği Uzman yardımcılığı kadrosu için Son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış olmak kaydıyla YDS/e-YDS ingilizce dilinden en az (C) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak. şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

Başvurular 02 Şubat 2017 tarihi ile 06 Mart 2017 tarihleri içerisinde 17:00 a kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular, www.msb.gov.tr resmi internet adresi üzerinden başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Bunun dışında şahsen veya posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Ayrıca Milli savunmabakanlığı tarafından sınav uygulanacaktır. Sınava kadro sayısının 4 katı kadr alınacaktır.  Aşağıda ilanların tam metinlerine ulaşabilirsiniz. 

Uzman yardımcısı Alımı,
AB Uzman yardımcısı Alımı,
Editör: TE Bilisim