Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda memur personel alımı için ilan yayımladı. Önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve sonradan ÖSYM üzerinden duyurulan duyuruya göre KPSS 2020/9 tercih kılavuzu ile B Grubu KPSS puanı esas alınarak merkezi yerleştirme yapılacak.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM Tercih Kılavuzu ile bünyesine 8 Mühendis Alımı ve 1 Mimar Alımı yapacağını belirtti. Alımlar Lisans düzeyinde yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesine alımını yapacağı Mühendis ve Mimar adayları için 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca KPSS şartı ve eğitim şartıda nitelik kodlarında belirtiliyor. 

  • Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi şartlar aranır.

KPSS DETAYI NEDİR?

Adayların KPSS 2020/9 Tercih kılavuzuna tercih yapabilmeleri için KPSS puanı olması gereklidir. Bu yönde 2018 Yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans düzeyinde KPSSP3 puan türünden puana sahip olunması gereklidir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Alımları için KPSS puanları ele alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralama yapılacaktır.

TERCİHLER NASIL NE ZAMAN YAPILACAK?

MGM KPSS tercihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı üzerinde 8 Temmuz 2020 tarihi ile yayımlanmış olup en geç 13 Temmuz 2020 tarihine kadar yapılacak olan tercihler kabul edilecektir.

Tercihler ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 13 Temmuz 2020 tarihinde saat 23.59'da sona erecek ve bu süre uzatılmayacaktır. Yerleştirme işlemlerinde, KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

İlgili sınav puanı en az 50 (elli) olan adaylar tercih yapabilecektir.

İLANIN TAM METNİ