Meteoroloji Genel Müdürlüğü memur alımı için ilan yayımlamıştı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan MGM bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrasına göre Sözleşmeli Mühendis Alımı yapacak. En az 50 KPSS Puanı İle Memur Alımı yapılacak olup başvurularda sona geldik.

Mühendis Alımı Detayları:

MGM 3 kişilik kadro ile Mühendis alacak. Alımlar 3 farklı şehirde yapılacak olup Gaziantep, Muş ve Rize illerinde alım yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabiliyor?

Başvuru yapacak adayların 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca 2020 yılında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak, Dört yılık eğitim veren Üniversitelerin Meteoroloji Mühendisliği bölümünden mezun olmuş olan ve Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Başvurular Sona Eriyor?

13 Ağustos 2021 tarihinde başlamış olan MGM Memur alımı başvuruları en geç 22 Ağustos 2021 tarihi saat 23:59 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını sadece e-Devlet şifresi ile elektronik ortamda Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

Başvuru Değerlendirmesi ve Sonuçlar Ne Zaman?

Adayların başvuruları KPSS Puanına göre değerlendirilecek olup en yüksek puana sahip olan adayların atama işlemleri yapılacak. Yerleştirme sonuçları ile yerleşen adaylardan istenilen belgeler ve diğer açıklayıcı bilgiler www.mgm.gov.tr adresinde ilan edilecek olup ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmayacaktır. Ayrıca adaylar, süreçlerine ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir. Sonuçların Eylül ayına kadar açıklanması bekleniyor.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim