Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği bünyesindeki eksikliği karşılamak için farklı alanlarda Memur Alımı yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanan ilana göre MGK Genel sekreterliğinde görevlendirmek üzere Genel İdare Hizmeteri sınıfında boş bulunan 6. dereceli kadroya Uzman Yönetmeliğine göre yapılacak sınav ile Uzman Yardımcısı Alımı yapılacak.

Uzman yardımcısı alımları Siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri ile hukuk fakülteleri bölümlerinden yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Milli Güvenlik Kurulu ( MGK ) bünyesine alımını yapacağı Uzman yardımcısı pozisyonu için adaylardna genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak ve Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gereklidir. Özel olarak ise, KPSS, Eğitim ve Yaş Şartları aranacak.

KPSS Şartı:

2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS A Grubu) KPSSP8, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP28, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP43 puan türlerinden en az 80 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı:

Giriş (Sözlü) sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1986 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir).

YDS Şartı:

Son başvuru tarihinden önceki beş yıl içinde yapılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az (D) düzeyinde veya uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan buna denk puan aldığına ilişkin belgeye sahip olmak.

Eğitim Şartı:

Adaylar alım yapılacak alanlarda Siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri ile hukuk fakülteleri bölümlerinden mezun olmuş olmak gerekmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Memur alımı başvuruları başlıyor. Adaylar başvurularına 11 Ocak 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 29 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Kurumun internet sitesinden (www.mgk.gov.tr) indirilerek doldurulacak başvuru formuna KPSS ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı veya uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen sınav sonuç belgesi eklenmesi suretiyle Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:254 Posta Kodu:06530 Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya posta yolu ile yapılabilir.

İLANIN TAM METNİ