Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Memur Alımı ilanlarına göre 4 farklı kamu kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacaklar. Duyurular geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olup başvurular hafta başı ile başlamıştı. Ancak başvurularda artık son güne geldik. Adaylar belirtilen nitelikleri taşımaları durumunda başvuruları kabul edilecek. 

GİRİŞ SINAVI İÇİN DEĞERLENDİRMELER YAPILACAK!

Söz konusu olan kamu kurumlarının başvurularında adaylardan KPSS Şartı aranıyor. Bu kapsamda adayların KPSS'den almış oldukları puan ile bşvuru alınacak olup KPSS değerlendirmesi yapılacak. En yüksek KPSS puanından başlanacak olup en düşük puana göre yapılacak sıralama sonucunda adaylar Kurumların Giriş sınavına katılabilecekler:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Kamu kurumlarına başvuru için adaylardan,

  • 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak,
  • ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından ilgili alanlardan en az 70 puan almış olmak,
  • 2021 yılı Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak,
  • Alım yapılacak Unvana göre ilgili yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak,

ALIM YAPACAK KURUMLAR VE DETAYLARI:

MGK ( Milli Güvenlik Kurulu ): MGK 15 kişilik boş kadro ile siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme alanları için Uzman Yardımcısı alımı yapılacak.

KİK ( Kamu İhale Kurumu): KİK 20 kişilik boş kadro ile Memur alımı yapacak . Alımlar 3 farklı grupta yapılacak olup kadro sayısının 20 katı kadar aday sınava çağırılacaktır.

CTE ( Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ): Ceza infaz kurumlarına sözlü sınav ile 9’uncu dereceli kadrolara, 35’i Erkek (Erkek hükümlü ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları için), 5’i Kadın (Kadın hükümlü ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları için) olmak üzere toplam 40 kadrolu öğretmen alımı yapılacaktır.

ATK ( Adli Tıp Kurumu ): Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu İstanbul ilinde 2 Kimyager ve İzmir ilinde 1 Biyolog alınacak. Adayların KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Söz konusu olan MGK, KİK, CTE ve ATK  memur alımı için başvurularda son güne geldik. Adaylar en geç 29 Ocak 2021 tarihi itibari ile başvurularını tamamlamış olmaları gereklidir. Başvurular ilgili kurumların İnternet adresleri üzerinden yapılacak. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

MGK ( Milli Güvenlik Kurulu ) Memur Alımı Yapacak ( Uzman Yardımcısı )

Kamu İhale Kurumu ( KİK ) 20 Memur Alımı Yapacak ( Uzman Yardımcısı )

Adalet Bakanlığı CTE Kadın Erkek 40 Öğretmen Alımı İlanı Yayımlandı!

Adli Tıp Kurumu Kamu Personeli Alımı ( Kimyager ve Biyolog ) İlanı Yayımlandı!

Editör: TE Bilisim