Meteoroloji Genel Müdürlüğü personel alımı için ilana çıktı. 27 Ekim 2012 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre MGM bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 100 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli Alımı yapılacak. İlan öncelikle Resmi Gazetede duyurularak ön bilgilendirme yapıldı. Ancak MGM 100 Personel Alımı ÖSYM tercih kılavuzu ile yapılacak. Başvuru süreci bugün başlayacak olan ilan için tercihler ÖSYM üzerinde KPSS 2021/8 kapsamında tercih kılavuzu ile duyurulacak.

KADRO DAĞILIMI:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

KPSS 2021/8 tercih kılavuzu için Meteoroloji Genel Müdürlüğü adaylardan öncelikle KPSS Şartı arayacak. Bu yönde adayların, 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puana sahip olmaları gereklidir.

Ayrıca adayların Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı alıyor olmaları ve 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

MÜLAKAT YAPILMAYACAK!

MGM 100 Kamu Personeli Aımı için KPSs puanı ile değerlendirme yapılacak olup adaylara herhangi bir sözlü veya yazılı olarak mülakat yapılmayacaktır. Adayların KPSS'den almış oldukları puanlar geçerli olacak olup en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile belirlenecektir.

TERCİHLER BUGÜN BAŞLIYOR!

MGM 100 Kamu Personeli alımı için KPSS 2021/8 tercih kılavuzu Bugün 27 Ekim 2021 tarihi ile ÖSYM üzerinde yayımlanarak tercih süreci başlayacak. En geç 2 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecek olan tercih işlemleri sadece ÖSYM üzerinde elektronik ortamda yapılcak.

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

MGM Mühendis Aımı ve Büro Personeli alımı ilanına başvuru yapablmeleri için ÖSYM tarafından belirtilen tercih ücretini ÖSYM anlaşmalı bankalara yatırılması gereklidir. Tecih ücreti 25 TL dir.

İLANIN TAM METNİ

Kılavuz yayımladığında İşin Olsa mobil uygulama kullanıcılarına anında bildirim gönderilecektir.