Binlerce memur adayının beklediği duyuru Kasım ayının son günlerinde ÖSYM'den gelmiş olup 2019 yılı için 2. Merkezi yerleştirme yapılacağı belirtildi. Bu kapsam, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar arasından memur ve k kişamu personeli adayları alınacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde sadece Ön Lisans mezunlarını ilgilendiren kurumları ve kadroların bilgisini vereceğiz.

ÖN LİSANS MEZUNU ALIM DETAYLARI:

KPSS 2019/2 ile kamuya Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden 496 memur personel alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar farklı kurumlar ve kadrolarda yapılacak. Peki hangi kadrolara alım yapılacak? Hangi kurumlar alım yapacak? Ön Lisans mezunu Nitelik kodları nedir? gibi detayları haberimizde sizlerle paylaşacağız.

HANGİ KURUMLAR MEMUR ALIMI YAPACAK?

ÖSYM üzerinde yayımlanan ilanlara göre Sadece Ön Lisans mezunları içerisinden fakrlı belediyeler, Üniversiteler memu alacak. Kurumlara gelince ise, YÖK, Taş Kömürü Kurumu, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü, Ticaret bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, tapu ve Kadarsro Genel Müdürlüğü, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sosyal güvenlik Kurumu, Maden ve Petrol İşleri genel Müdürlüğü, Karayolları genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı, EÜAŞ, Devlet hava meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü gibi kurumlar toplamda 496 kişilik boşluk ile ön lisans mezunu alım yapacaklarını belirttiler.

ALIM KADROLARI NEDİR?

Ön Lisans mezunu kapsamda 496 kişilik boşluk ile adaylardan, Tekniker, Memur, Sekreter, Sağlık teknikeri, Şoför, Bilgisayar İşletmeni, Kondoktör, İş Makinası Sürücüsü, Muhasebeci, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Vezneder, Veri hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Programcı, Veteriner Sağlık Teknikeri, Gemi Adamı, Laboratn, Anbar memuru, Hemşire, Zabıta Memuru, Mutemet gibi kadrolara alım yapılacak.

KPSS DETAYI NEDİR?

2019/2 tercih işlemlerinde tercih yapacak adaylar tercihlerini yapabilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Adaylardan KPSS olarak, 2018 yılında ÖYSM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

TERCİH İŞLEMLERİ:

ÖSYm tercih kılavuzlarını 26 kasım 2019 tarihinde duyurdu ve adaylar tercihlerine 03 Aralıj 2019 tarihi ile başlayacak olup en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.  tercihler ÖSYM resmi İnternet adresi üzerinden yapılacaktır.

TABLO-2.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Mezun Olunan Ön Lisans Programı

Editör: TE Bilisim