2018 KPSS puanı ile atanamayanlar için önemli bir gelişme. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2018 KPSS puanı olan adaylar için atamalarda KPSS geçerlilik süresi uzatıldı.

2018 KPSS sınavı Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirildi. Bu sınav ile A grubu atamaları, öğretmen atamaları ve B grubu personel atamalarında kullanılmaktadır. Yeni açıklanan KPSS yönetmeliğine göre sınavı geçerlilik tarihlerinde değişiklik yapıldı. Yönetmelik değişikliğinde şu ifadelere yer verildi. KPSS sonuçları açıklamasından itibaren 2 yıl geçerlidir. Öğretmen adayları için KPSS puanı 1 yıl süreyle geçerlidir. Yeni sınav yapılmaması durumunda sınav sonuçları bir sonraki sınav sonuçları açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam edecektir denilmiştir.

Işinolsa değerlendirmesi; Yine çıkan KPSS yönetmeliğine göre sınav sonuçları geçerlik süresi bir sonraki sınavın açıklamasına kadar geçerli olacak. Bilindiği gibi 2020 KPSS lisans düzeyinde sınav Eylül aylarında önlisans sınavı ise Ekim ayında lise sınavı 2020 Kasım ayında yapılması için değişiklikler ÖSYM sınav takvimi tarafından açıklanmıştı. 2020 KPSS sonuçlarının açıklanma tarihine kadar gerçekleştirilecek olan alımlarda 2018 ve 2019 KPSS sonuçları kullanabilecek. ÖSYM sınav takvimine göre 2020 Genel Kültür Genel Yetenek ve A grubu sınav sonuçları 1 Ekim tarihinde açıklanacak. Bu sebeple geçerlilik süresi 1 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Kamu kurumlarında 2020/1 KPSS tercihleri geçtiğimiz günlerde başladı. Adaylar Merkezi alımlarda lise Önlisans ve lisans düzeyinde tercih yapabilecekler. 2500'den fazla kadro için ÖSYM başvuru kılavuzu, açıklanan kadrolar ve başvuru tarihleri ile başvuru ücreti haberimizde..

İLGİ HABER: https://www.isinolsa.com/kpss/osym-kpss-20201-tercih-kilavuzunu-yayimladi-mulakatsiz-memur-alimi-h34293.html

Editör: TE Bilisim