Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesindeki perosnel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapacak. Ocak ayında yayımlanmış olan ilana göre TBMM 195 memur personel alımı başvuruları 29 Ocak 2020 tarihinde başlamıştı ve artık sona ermektedir. henüz başvuru yapmamış olan adaylar için bir kez daha ilanın detaylarını sizlerle paylaşacağız.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Meclise 2020 yılı için 195 memur personel alımı yapılacağı belirtildi. Bu yönde alımlar, Ankara, İstanbul, Yalova illerinde yapılacak. 195 kişilik boş kadro ilse ise, 42 Aşçı, 5 Bahçıvan, 18 Bulaşıkçın, 17 Çayocakçı ve garson, 48 Garson, 42 Hizmetli, 6 Pastacı, 14 Memur ve 5 Görsel Tasarımcı pozisyonlarında alım yapılacak. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Türkiye Büyük Miller Meclisi 195 memur personel alımı ilanına başvuru şartlarını taşıyan, Erkek veya Kadın adaylar başvuru yapabilecekler. Ayrıca alımlar en az lise mezunu kapsaamında yapılacak olup Ön Lisans ve Lisans mezunlarının'da başvuru yapabilecek.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TBMM adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48 maddesindeki nitelikler kapsmaında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan pozisyonuna göre özel başvuru şartları talep ediliyor. Bu kapsamda adyaların ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR BU HAFTA SONA ERİYOR!

TBMM memur perosnel alımı başvuruları 29 Ocak 2020 tarihinde başlamış olup en geç 14 Şubat 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu kapsamda, Başvurular, www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavın yazılı aşaması için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2018-2019 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavlarının (KPSS) sonuçları esas alınacaktır. Kadro unvanlarına göre KPSS’den en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar dâhil) sözlü sınava veya uygulama sınavına alınacaktır.

TBMM KPSS sıralaması yaptıktan sonra ay sonuna kadar başvuru sonuçlarının açıklanması beklenmektedir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim