Milli Eğitim Bakanlığı memur alımı ilanı yaymlandı. 5 Ocak 2023 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 9. dereceli kadrolarda çalıştırılmak üzere 50 Milli Eğitim Uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecek. Başvuru yapacak adayların bazı nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda KPSS şartı ve diğer şartlar haberde.

MEB 50 Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı memur alımları 27 farklı alanda gerçekleştirilecek. Buna göre alımlar,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

MEB Uzman Yardımcısı alımında adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda yayımlanan ilana göre özel olarak ise, KPSS, Eğitim, Yaş şartları aranacak.

KPSS Puan Şartı nedir?

MEB Memur alımında 2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan KPSS'den en az 70 puan almış olmak şatı aranacak. Yukarıdaki tabloda da göreceğiniz gibi puanlar, P10, P12, P4, P121 veya P120 puan türlerinden puan almış olmak şartı aranacak.

Yaş Şartı Nedir?

Sözlü sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü (1 Ocak 2023) itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1988 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak).

Eğitim Şartı Nedir?

Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve aşağıda tabloda belirtilen öğrenim dallarından birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

MEB Uzman Yardımcısı alımı başvuruları Şubat Ayında alınacak. Sadece Elektronik ortamda yapılacak başvurular ele alınacaktır.

Başvuru Tarihleri: 6 - 19 Şubat 2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim