Milli Eğitim Bakanlığı Şubat atamalarında 20 bin Haziran atamalarında ise 20 bin olmak üzere 2020 yılında öğretmen alımı atama kontenjanı 40 bin olarak gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından alınan bir karar doğrultusunda formasyon sertifikası geçerli 2021 ocak ayından itibaren durdurulacak. Bakan Selçuk yaptığı açıklamalarda öğretmen adaylarına yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim programları ücretsiz olarak verileceği ifade edildi. Bu bağlamda daha önce almış olan sertifikaların geçerliliği korunacak üniversiteler ücretli formasyon eğitimi vermeyecekler. Diğer bir gelişme ise öğretmen ataması kontenjan sayılarının düşeceği yönünde bir açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Burhanettin Dönmez, 2021 yılı atamalarının sayılarını ilişkin değerlendirme yaptı. Hürriyet Gazetesi Nuran Çakçakçı’ya yapılan bazı değerlendirmelerde Dönmez, önümüzdeki yıllarda alımların sayısını neden azalacağını açıkladı.

EMEKLİYE AYRILACAK SAYI AZALIYOR!

Mevcut kadrolarda görev yapan öğretmenlerin yaş dağılımının Yüzce 87'sinin 50 yaşın altında olduğunu, öğretmenlerin 60 yaş üstünde olan sayının sadece yüzde 1.8 oluşturduğunu ifade ederek, boşalacak kadro az olacağı düşünülerek yeni atamaların yapılmasının imkanı boş kadro nispetinde olacağından sayının önümüzdeki yıllardan itibaren gitgide azalacağı ifade edildi.

2021'de ne kadar öğretmen alımı yapılacak? Talim Terbiye Kurulu Başkanı Dönmez, yıllık atanacak öğretmen sayısını 10 bin olabilir ifadesini bulundu.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim