Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı memur alımı için yeni duyuru yayımladı. MEB 2022 yılı alımları bitmiyor. 2022 Yılı başından beri çok sayıda İşçi, Personel ve Memur alımı gerçekleştiren MEB 4 Nisan 2022 tarihi ile Resmi Gazetede yeni ilan yayımladı. 750 Memur Alımı yapacağını duyuran Mili Eğitim Bakanlığı bu yönde atama takvimi ve şartları duyurdu.

750 Eğitim Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapılacak!

MEB yaptığı duyuruya göre " Eğitim Müfettiş Yardımcısı " alımı yapılacağını bildirdi. Bu yönde sınav düzenleyecek olan Milli Eğitim Bakanlığı Başvuru tarihleri, Sınav ücreti ve Atama takvimi yayımladı.

Eğitim Müfettiş Yardımcısı Görevleri Nelerdir?

İl Milli Eğitim müdürlüklerinde istihdam edilmek ve Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğirim kurumlarının rehberlik, işbaşında yetiştirme , denetim, değerlendirme inceleme araştırma ve soruşturma hizmetlerini yürütmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri yönetmeliği hükümleri doğrultusunda 26 farklı eğitim alanında yarışma sınavı ile ataması yapılmaktadır.

Eğitim Müfettiş yardımcılığı Yazılı Sınav Nedir?

Yarışma sınavı yazılı ve sözlü olarak 2 aşamadan oluşmaktadır. İlk önce yazılı sınav yapılmakta olup Yazılı sınavda başarılı olan adaylardan en yüksek puana sahip olan kadro sayısının 2 katı kadar aday sözlü sınava katlılmaya hak kazanmaktadır.

Müfettiş Yardımcılığı yarşma sınavı Ankara'da 26 Haziran 2022 tarihi saat: 10:00 itibari ile yapılacaktır.

26 Farklı Alanda 750 Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapılacak!

MEB yayımladığı duyuruya göre 750 Eğitim müfettiş yardımcısı alacak alımlar 26 farklı alanda Eğitim Müfettiş Yardımcısı alacak. Alımlar 25 Ağustos 2021 tarihinde resmi gazetede yayımlanan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Solu ve Boş kadrolarda değişiklik yapılması Hakkında karar uyarınca aşağıdaki farlı 26 alanda alım yapılacak.

Başvuru İçin Hangi Şartlar Aranacak?

Resmi Gazetenin 4 Nisan 2022 tarihli yayımlanan duyurusuna göre Eğitim Müfettiş Yardımcılığı ilanına başvuru yapmak için adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca bunun dışında adaylardan Yaş, Tecrübe gibi nitelikler talep edilecek. Buna göre,

  • Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dahil olmak üzere başvuru tarihinin son günü itibariyle öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak şartı ile hala bakanlıkta görev yapıyor olmak,
  • 2022 yılı Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşından doldurmamış olmak,
  • Adaylık ve sözleşmeli Öğretmenlik süresi dahil olmak üzere öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar bakımından en az 3 yıl Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapmış olmak gereklidir,

Başvuru ve Sınav Takvimi Yayımlandı!

MEB 750 Eğitim Müfettiş yardımcısı alımı için başvuru tarihleri ve takvimini duyurdu. Buna göre;

Sınav Başvuru Tarihi: 16 - 27 Mayıs 2022

Yazılı Sınav Yeri, Tarihi ve Saati: Ankara'da 26 haziran 2022 ( pazar ) saat 10:00

Sınav Giriş Belgeleri Duyuru Tarihi: 16 Haziran 2022 de MEB resmi İnternet adresinde duyurulacak

Sınav Ücretine Dikkat!

Müfettiş Yardımcısı alımına başvuru yapacak adaylar Sınav ücretini ödemeleri gereklidir. Sınav ücreti olarak 160 TL belirtilmiştir. Sınav Ücreti başvuru tarihleri ( 16 - 27 Mayıs 2022 ) içerisinde MEB Destek hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına veya MEB ödeme ile İnternet üzeribdeb ödeme yapıkabilmektedir.

Atama Takvimi:

EĞİTİM MÜFETTİŞ YARDIMCISI SINAVI DUYURUSU BURADA

Editör: TE Bilisim