MEB tarafından ataması yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu için başvurular başladı. Başvurular 1 Nisan’da sona erecek

Sözleşmeli öğretmen alımı için yapılacak mülakatlara davet edilmek üzere başvurular elektronik ortamda https://ilkatama.meb.gov.tr adresine yapılacak. Başvuru onayları ise il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacak. Diplomaları birden fazla alana kaynaklık eden adaylar, yalnızca bir alana başvuruda bulunabilecek.

Öğretmen alımı için adaylar; ilköğretim matematik, sosyal bilgiler, tarih, coğrafya, fen bilimleri/fen ve teknoloji, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, kimya, fizik, biyoloji, İngilizce, rehberlik, okul öncesi, sınıf öğretmenliği, matematik(lise) ve din kültürü ve ahlak bilgisi alanları bakımından KPSSP121 puan türünden; Çince, Fransızca, Arapça, Almanca ve Rusça alanlarına KPSSP120 puan türünden; diğer alanlar ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almaları şartıyla müracaatta bulunabilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik alımı için sözlü sınava girmek amacıyla yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda adaylar, en yüksek puandan başlanarak sözlü sınava alınacak. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar bakanlığın internet sitesinden duyurulacak.

Adayların tercih yapabilmesi için sözlü sınavdan en az 60 puan alması gerekmektedir

Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzeri puan alarak başarılı sayılan adaylar, sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek. Bu adaylar en fazla 20 eğitim kurumu için tercihte bulunabilecekler.

Sözlü sınavlar, 12-30 Haziran’da yapılırken sınav sonuçları 4 Temmuz’da açıklanacak.

TÜM MEMUR VE ÖĞRETMEN ALIM HABERLERİ İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYIN.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA