İçişleri Bakanı Soylu Müjdeledi - Mart Ayında 8 Bin Bekçi Alımı Yapılıyor

Bakan Soylu yaptığı açıklamasında bekçi alımlarıyla alakalı müjdeyi vermiş, kamuoyuna bilgilendirme sağlamıştı. Bakan Soylu açıklamasında bekçi alımının 8 bin kişilik olacağını, bu alımlarda kadro dağılımının bazı illerde torpilli olacağını vurgulamıştı. Bahsi geçen bekçi alımlarıyla alakalı olarak da zaten herkesin bildiği gibi 10 bin bekçi alımı için kadro ihdası yapılmıştı. Resmi Gazete' de kadro ihdasının yayımlanmasının ardından yapılan bu açıklama, bekçi alımı bekleyen adayları sevindirmişti.

Bakan Soylu müjdeledi - Bazı İllere torpil yapılacak

Mart ayında yapılacağı ifade edilen bekçi alımlarıyla alakalı bakanın müjdesinde bazı şehirlere kadro sayısında torpilin uygulanacağı da aktarılmıştı. Bu torpilin kadro sayısını yükseltmek olarak aktarıldığı konuşmada bakan Soylu, sayının bazı ihtiyacın söz konusu olduğu noktalarda özellikle büyükşehirlerde, böyle bir politika izleneceğinin altını çizmişti.

BAKAN BUGÜN AÇIKLADI - SON DAKİKA GELİŞMESİ - İSTANBUL KADRO SAYISI BELLİ OLDU

Bakan Süleyman Soylu tarafından Eyüpsultan' da yapılan son dakika açıklamasında, bekçi alımlarıyla alakalı çok önemli ifadeler kullanıldı. Bu açıklamalarda Soylu, polis alım sayısının 10 binden 15 bine yükseltildiğinin yanı sıra, bekçi alımlarında İstanbul' un kadro sayısının da 1000 kişiye çıkarıldığını ifade etti. Böylelikle İstanbul' un kadro sayısının 1000 olacağı kesinlik kazandı ve adaylar diğer illerin bekçi alım sayılarını merak etmeye başladılar...

DİĞER ŞEHİRLERE NE KADAR BEKÇİ ALIMI YAPILACAK?

Bakanın açıklamalarından ve İstanbul' a 1000 kişilik kadro verilmesinden yola çıkarak, Ankara' nın da 750-1000 aralığında bir kadro sayısı alacağı düşünülüyor. Bu şekilde İzmir, Adana gibi şehirlerimizde de ihtiyaçlar doğrultusunda bekçi sayısının yükseltileceği düşünülüyor. Bu kadrolar dışında Bakan Soylu geçtiğimiz günlerde Yozgat' ı ziyaret etmiş ve burada bekçilerin bulunup bulunmadığını sormuş " hayır " yanıtını alınca da kadro verileceğini ve Yozgat' ın da bekçilerinin olacağının müjdesini vermişti. Bu noktada bekçi alımlarıyla alakalı şuan için kesinlik kazanan ve gündeme yansıyan bilgiler bu şekilde, yeni bir gelişme yaşandığında sizlere ulaştırıyor olacağız. Haberdar kalabilmek için aşağıdaki bağlantılardan mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim