Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı olan Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü memur alımı başvuru ekranı açıldı. Geçtiğimiz gün yayımlanan ilan ile Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sözleşmeli Personel alımı yapacağını bildirmişti. Bu kapsamda 2 farklı kadro ile 3 alanda alım yapacak. Alımlar Mühendislik alanlarından yapılacak olup 25 Yerüstü Maden Uzmanı ile 25 Maden Haritacılığı Uzmanı pozisyonlarına toplam 50 kişilik kadro ile KPSS siz Memur Alımı yapılacak.

ELEKTRONİK BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

MAPEG memur alımı başvuruları sadece İnternet'ten yapılacak. Adayların Kariyer Kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılacak. Başvuru süreci 25 Ağustos 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 05 Eylül 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

BAŞVURU EKRANI

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bakanlık MAPEG bünyesine 50 kişilik boş kadro ile mühendis alımı yapılacak. Söz konusu Mühendislik alanları ise,

  • 12 kişi Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği,
  • 13 kişi Maden Mühendisliği,
  • Harita ve Kadastro Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği 25 kişi

ataması yapılacak.

Ayrıca adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, gereklidir.

Giriş Sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla kırk yaşını doldurmamış olan adaylar başvuru yapabilecek.

BAŞVURU İÇİN SİSTEME YÜKLENECEK BELGELER NEDİR?

“Yerüstü Maden Uzmanı” unvanlı pozisyona başvuracak adaylar için yerüstü üretim yöntemi ile faaliyet yürütülen maden işletmelerinde en az 5 (beş) yıl çalıştığını gösterir BELGE.

Yerüstü Maden Uzmanı” unvanlı pozisyona başvuracak adaylar için ayrıca varsa yerüstünde çalıştığına dair kamu kurumlarının yazısı veya Teknik/Daimî Nezaretçilik kayıtları

“Maden Haritacılığı Uzmanı” unvanlı pozisyona başvuracak adaylar için en az 1 (bir) yıl mesleki iş tecrübesini gösterir belge,

“Maden Haritacılığı Uzmanı” unvanlı pozisyona başvuracak adaylar için ayrıca varsa mühendis olarak çalıştığına dair kamu kurumlarının yazısı veya mesleki tecrübeye ilişkin çalıştığı işverenden alınan kaşe ve ıslak imza ile onaylanmış hizmet belgesi veya belgeler,

Fotoğraflı ve detaylı özgeçmiş,

Başvuru detayları ve istenen belgeleri nereden temin edeceğiniz bilgisine ulaşmak için BURADAN İLANIN KILAVUZUNU inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim