Hazine ve Maliye Bakanlığı 500 memur alımı için ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre 500 kişilik kadro ile Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı kadrosu için Merkez Teşkilatı olan İstanbul'da alım yapacak. Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklaması sonrası yayımlanan ilan için başvurular Kasım ayı içerisinde başlayacak. Peki Uzman Yardımcısı sınavına katılma şartları nedir? Başvuru tarihleri ne zaman? KPSS ve Eğitim gibi detaylar nedir? İşte İşin Olsa ekibi olarak hepsinin cevabını sizlerle paylaşıyoruz.

Uzman Yardımcısı Alımı İçin Başvuru Şartları Nedir?

Maliye Bakanlığına memur alımı için adayların öncelikle genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklere haiz olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel olarak ise, Yaş, KPSS, Eğitim, Yabancı Dil şartları aranacak.

Yaş Şartı: Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1985 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir).

Eğitim Şartı: En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk Fakültesi ile diğer fakültelerin Aktüerya ve Risk Yönetimi, Bankacılık ve Finans, Bilişim Sistemleri ve Teknoloji, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Endüstri Mühendisliği, Girişimcilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Maliye, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, Politika ve Ekonomi, Reklam Tasarımı ve İletişimi, Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İktisadi ve İdari Bilimler Programları, İktisat, İletişim Tasarımı ve Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, İstatistik, İşletme Enformatiği, İslam Ekonomisi ve Finans, İşletme, İşletme Mühendisliği, İşletme Yönetimi, İşletme Ekonomi, Kamu Yönetimi, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Uluslararası Girişimcilik, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Yönetim Bilimleri Programları, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Yabancı Dil Şartı: İngilizce diline ilişkin olarak yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) veya buna denkliği T.C. Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliği bulunan başka bir sınavdan en az 70 puan aldığına yönelik geçerli belgeye sahip olmak.

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve TABLO 1’de belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 75 puana sahip olmak.

Hazive Maliye Uzman Yardımcısı Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Maliye Bakanlığı Uzman yardımcısı alımı için başvurular 09 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 20 Kasım 2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular sadece Hazine ve Maliye Bakanlığı (www.hmb.gov.tr) internet sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Sınav Tarihi Ne Zaman ve Nerede Yapılacak?

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı Giriş sınavı Ankara ilinde yapılacaktır. Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların sınav yerleri ve tarihi Giriş sınavından en az 10 gün önceden Maliye Bakanlığı resmi İnternet adresi üzerinden duyurulacaktır.

Editör: TE Bilisim