Memur Alımı başvuru süreci 6 Eylül itibari ile başlıyor. Bu bağlamda 3 Kamu Kurumu memur alımı yapacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu Memur Alımı yapılacak olup başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek. Peki 6 Eylül itibari ile En az Lise mezunu Memur Alımı yapacak kurumlar hangileridir? Kimler Başvuru yapabilecek? Başvurular Online mi yapılacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK? KPSS ŞARTI VAR MI?

54 Memur Alımı başvuruları için adaylardan genel ve özel nitelikler talep edilecektir. Genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS, Yaş, Eğitim nitelikleri talep edilecek olup 1 kamu kurumuna ise KPSS şartı istenmeyecektir.

Genel Olarak Adaylardan;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Detayı Nedir?

KPSS Puanı ile Memur Alımları için adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSp94, Ön Lisans Mezunu Memur Alımı için KPSS93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Bir kamu kurumu ise KPSS Şartı aramayacak olup KPSS siz Memur Alımı yapacak.

Eğitim Şartı:

En az Ortaöğretim mezunu olmakla beraber alm yapılacak kadroya göre iki yıllık eğiti veren üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuş olmak ve Mesleğine göre dört yıllık eğitim mezunu olmak şartı aranacak.

Yaş Şartı:

Zabıta Memuru alımı için 30 yaşından ve diğer memur alımı kadroları için 35 yaşından büyük olmamak gerekmektedir.

ALIM YAPILACAK KADROLAR HANGİLERİDİR?

Söz konusu olan 3 kamu kurumuna 54 Memur Alımı;

  • Kontrolör,
  • Zabıta Memuru,
  • Düz Memur,
  • Büro Memuru,
  • Destek Personeli,

kadrolarında yapılacaktır.

BAŞVURULAR 6 EYLÜL BAŞLIYOR!

Alım Yapacak Kurumlar Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hakkari Belediyesi, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı oldu. Söz konusu bu 3 kurumunda başvuruları 6 Eylül 2021 tarihi ile başlayacak. İlanlar hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

ÜAK Destek Personeli ve Büro Memuru Alımı İlanı ( Lise, Ön Lisans ve Lisans )

Hakkari Belediyesi 60 KPSS İle Zabıta ve Düz Memur Alımı İlanı - Düzeltildi!

Kültür Bakanlığı Naklen 40 Memur Alımı ( Kontrolör ) İlanı Yayımandı

Editör: TE Bilisim