ÖSYM tarafından KPSS 2019 yılı 2. Dönem tercih kılavuzu yayımlandı. En az lise mezunu kapsamında alım yapılacak adaylar için Lise, Ön Lisans ve Lisans düzeyinde kadro dağılımı yapıldı. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde KPSS 2019/2 tercih kılavuzunda yayımlanan sadece lisans mezunu olan adaylar için kadro ve kurum dağılımı hakkında bilgileri aktaracağız.

LİSANS KADRO DETAYLARI: 

Lisans mezunları içerisinden ve 2018 yılında Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden puana sahip olan adaylar içerisinden farklı kurumlar ve kuruluşlar tarafından ve farklı kadrolara 1146 kişilik boşluk ile memur ve kamu personeli alımı yapılacak. İşte alım yapacak kamu kurumları ve kadroları haberimizin devamında yer almaktadır.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

KPSS 2019/2 ile kamuya 1146 memur alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar Bazı kurumlar, Üniversiteler ve Belediyeler tarafındna Türkiye geneli yapılacak. Söz konusu kurumlar ise, Yükeseköğretim Kurul Başkanlığı, Vakıflar genel Müdürlüğü, İl Özel İdareleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Taşkömür, İŞKUR, Türkiye İstatiskik Kurumu Başkanlığı, Türkiye Hudut Sahiller Sağlık Genel Müdürülüğü, TEİAŞ, TEDAŞ, Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, TCDD, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Maden ve Pertol İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Kalkınma AJansları, Eti Maden İşletmeleri, EÜAŞ, DHMİ, TCDD Taşımacılık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı gibi kamu kurumları bünyelerine alım yapacak.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Yukarıdaki kurumlar alım kadroları faklıdır. Bu kapsamda, Bilgisayar İşletmeni, Kütüphaneci, Harita Mühendisi, Memuri Muhasebeci, Şehir Plancısı, Veteriner Hekim, Zabıta Memuru, Mimar, Mühendis, Psikolog, Avukat, İstatistikçi, Mütercim, memur, Grafiker, Avukat, inşaat Mühendisi, Hemşire, VHKİ, Fizikçi, Biolog, ARFF Memuru, Antrenör, Uzman, Fizyoterapist, veznedar, şoför, Arkeolog, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, Diyetisyen, Anbar memuru, kaptan, Makinist, SÖRVEY, Araştırmacı gibi kadrolarda alım yapılıyor.

TERCİHLER NE ZAMAN?

Adaylar tercihlerini 03-12 Aralık 2019 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 12 Aralık 2019 saat 23.59'a kadar yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2019/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktırAdayların tercih işlemleri içinkılavuzu dikkatlice incelemeleri önem arz etmektedir.

TABLO-3.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Mezun Olunan Lisans Programı