Sermaye Piyasası Kurulu 40 memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilan ile farkı alanlarda olmak üzere 40 kişilik kadro için memur alımı yapacağını bildirmişti. Ancak online başvurularda artık son güne geldik. Sırada şahsen yapılacak başvurular var. Peki Şahsen başvuru ne zaman yapılacak? Detaylar nelerdir?

Sermaye Piyasası Kurulu İstanbul Temsilciliğinde görevlendirmek üzere 40 kişilik kadro ile 30 uzman yardımcısı alımı ve 10 Uzman Hukukçu alımı yapacak.

Başvurularda Son Gün!

Sermaye Piyasası kurulu memru alımı başvuruları 27 Nisan 2021 tarihinde başlamıştı. Online olarak yapılan başvurularda son güne geldik. Bu kapsamda adaylar online başvurularını www.spk.gov.tr adresi üzerinden online olarak 11 Mayıs 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

Şahsen Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Adaylar Online olarak Başvuru formunu doldurdular. Formun doldurulmasını müteakip sistem üzerinden çıktısının alınarak öğrenim belgesinin fotokopisi ile birlikte en geç 18.05.2021 tarihi saat 16:00'a kadar elden veya posta yoluyla Kurulun Ankara merkez adresine gönderilmesi gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dâhil 18.05.2021 tarihi saat 16:00'dan sonra Kurul kayıtlarına giren başvurular dikkate alınmayacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Henüz başvuru yapmamış olan adayların öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmaları gereklidir. Sonrasında ise Belirtilen Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili bölğmlerinden mezun olmuş olmak, 2019 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS'den ilgili puan türlerinden en az 75 puan almış olmaları gereklidir.

Editör: TE Bilisim