Kültür ve Turizm Bakanlığı Adaylara müjde verdi. Az Önce Resmi gazetede yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 15 kişilik kadro ile uzman yardımcısı alımı yapacak. Söz konusu olan 15 Kültür ve Turizm Uzman yardımcılığı için Giriş sınavı yapılacak olup Giriş sınavı tek aşamada sözlü olarak gerçekleştirilecektir.

2022 Yılı Uzman Yardımcısı Alımı Alan Dağılımı:

- Hukuk Fakültesi mezunları için, KPSSP4 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almak,

  • Alınacak personel sayısı; 4 (dört)

Mimarlık bölümü mezunları için, KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almak,

  • Alınacak personel sayısı; 1 (bir)

- Şehir ve Bölge Planlama bölümü mezunları için, KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almak,

  • Alınacak personel sayısı; 8 (sekiz)

- Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği bölümleri mezunları için, KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almak,

  • Alınacak personel sayısı; 2 (iki)

Memur Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzman Yardımcısı alımı için yukarıdak i eğitim ve KPSS şartlarının taşınıyor olması gereklidir. Bu kapsamda,

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak sınav tarihi yılının Ocak ayı ilk günü itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, Yukarıda alan dağılımında belirtilen KPSS Puan türleri ve Taban KPSS Puanına göre 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS geçerli sayılacaktır.

Başvurular Ocak Ayı Başlayacak!

Bakanlığın memur alımı başvuru süreci 2022 yılı başlayacak. 17 ocak 2022 tarihi ilee başşlayacak olan başvurular en geç 24 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecek. Yukarıdaki niteliklere sahip olan ve başvuruda bulunmak isteyen adaylar, Kariyer kapısı üzerinden Elektronik ortamda yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU