Kültür ve Turizm Bakanlığı az önce yayımladığı ilan ile memur alımı yapacağını bildirdi. Resmi Gazetenin 20 Aralık 2021 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Bakanlığa bağlı olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere memur alımı yapacağını ilan etti.

Bu kapsamda alımlar “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzmanlığı Yönetmeliği” hükümleri uyarınca mesleğe özel yarışma sınavı ile azami 10 Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzman Yardımcısı alınacaktır.

Başvurular İlan İle Birlikte Başladı!

İlgili ilan Resmi Gazetede yayımlanarak başvuru süreci başladı. Adaylara başvuru için 11 günlük süre verilmiş olup en geç 30 Aralık 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden kariyer kapısından gerçekleştireceklerdir.

Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Yapılacak!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesine alımını yapacağı uzman yardımcısı adayları için adaylara Giriş sınavı yapacağını bildirdi. Bu yönde İki aşamadan oluşacak olan uzman yardımcısı alımı için önce yazılı ve sonra sözlü sınav kullanılacaktır.

Sınav İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Sınava katılabilmek için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacaktır.

Uzman Yardımcısı alımı için sınav 01 Ocak 2022 tarihi ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranacak.

KPSS Şartı Aranmayacak!

Yayımlanan ilan ile Bakanlık KPSS siz Personel alımı yapılacak. Söz konusu ilana başvurular ağırlıklı olarak Yabancı Dil Sınavı puanı ile yapılacak.

YDS Puan Şartı Nedir?

Uzman Yardımcısı alımı için adaylardan ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavı şartı aranacak. Bu kapsamda Almanca, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Danca, Endonezce, Farsça, Felemenkçe, Fransızca, Hırvatça, İngilizce, İspanyolca, İsveççe, İtalyanca, Malayca, Rusça veya Yunanca dillerinde en az B Sınıfı puana sahip olmak gereklidir.

Mezun Olunması Gereken Fakülteler Hangileri:

Uzman Yardımcılığı için Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ekonometri, Ekonomi, Finans, Gazetecilik, Halkla İlişkiler, İktisat, İlahiyat, İletişim, İnsan Kaynakları Yönetimi, İstatistik, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Psikoloji, Reklamcılık, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkoloji, Uluslararası İlişkiler.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim