Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Vakıflar Genel Müdürlüğü memur alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazetede 28 Aralık 2021 tarihi ile yayımlanan memur alımı ilanına göre Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Kurumu başkanlığına Ankara ve İstanbul illerinde 10 kişilik boş kadro ile Müfettiş Yardımcısı Alımı yapılacak.

Alımlar 657 sayılı devlet memurları kanuna tabi olarak Genel İdari hizmetler sınıfında 7 inci dereceli kadroya Yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı Giriş sınavı ile 10 Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak.

Müfettiş Yardımcısı Alan Dağılımı Nedir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü 10 kişilik kadro ile

  • 6 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonomi, Hukuk, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanından,
  • 4 Mimarlık, İnşaat Mühendisliği alanlarından,

alım yapılacak.

Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Katılma Şartları Nelerdir?

Başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Aynı zamanda özel olarak, Eğitim, KPSS, Yaş ve Yabancı Dil Sınavı şartları aranacak. Buna göre,

  • Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak,
  • En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin alım yapılacak alanlardaki bölümlerinden mezun olmuş olmak,
  • 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P1 puan türünden en az 80 puan almış olmak,
  • Yabancı Dil Sınavından en az D seviyesinde puan almış olmak

şartları aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Vakıflar Genel Müdürlüğü 10 Müfettiş yardımcısı alımı için başvurular ilanın yayım tarihi ile başlamış olup en geç 14 Ocak 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece kariyer adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim