Yapılan duyurulara göre kamuya alımlar devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yapıla duyurulara göre Kültür Bakanlığı bünyesine memur alımı yapacağını belirtmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı başvuruları bugün itibari ile başlıyor. Adaylar başvuru şartlarına göre ve başvuru tarihlerine göre başvuru yapabilirler. Buna göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine toplamda 9 kişilik boş kadro ile 6 kişi Sosyal Bilimler Dalında ve 3 kişi Mimarlık dalında eğitim almış memur alımı yapılacaktır. Buna göre adaylara Stajyer Kontrolörlük Giriş sınavı yapılacaktır.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine alımını yapacak olduğu 9 kişilik kadro ile adayların Stajyer Kontrolörlük sınavın katılabilmeleri için, 2017 yılının Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından ilgili puan türlerinden en az 70 puan almış olmak, En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler ve Mimarlık bölümlerinden mezun olmuş veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı okullardan mezun olmak, yapılacak bu sınava daha önce 2 defadan fazla katılmamış olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak şartları aranmaktadırç

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylarl başvurularına bugün başlayabilirler. Buna göre başvurular 20 Kasım 2017 tarihi ile 06 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular, Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi internet sayfası olan http://pdb.kulturturizm.gov.tr adresinden “Sınav Başvuru Sistemi” başlıklı linke tıklayarak “Stajyer Kontrolörlük Giriş Sınavı Başvuru Formu”nu doldurmak suretiyle başvurularını gerçekleştirecektir. İlanın tam metnini inceleyerek daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.