Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı yapıyor. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan memur alımı ilanı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesine mesleğe özel yarışma sınavı ile azami 12 Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzman Yardımcısı alımı yapacağını bildirmişti. Başvurularda artık sona geldik.

Başvurular Sona Eriyor!

Söz konusu ilan için başvurular 24 Nisan 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 8 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir.

Henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki bilgiler sayesinde başvuru yapablecekler. Başvurular sadece Elektronik ortamda yapılacaktır.

Memur Alımı Sınavı ne Zaman Yapılacak?

Giriş sınavı; eleme sınavı, yazılı sınav ve sözlü sınav aşamalarından oluşmaktadır. Eleme sınavı, 20.05.2023 Cumartesi saat 10.00-12.00 arası, yazılı sınav ise aynı gün saat 14.00- 16.00 arası Ankara’da yapılacak olup sınav yeri daha sonra Başkanlığın resmi internet sitesi (www.ytb.gov.tr) üzerinden duyurulacaktır.

Başvuru Şatları Ne Olacak?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memuları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca, aşağıdaki tabloda belirtilen bölümlerden mezun olmak gereklidir.

KPSS Şartı Yok! Yabancı Dil Sınavı ( YDS ) Şartı:

YTB Memur alımında herhangi bir KPSS şartı aranmayacak. KPSS siz Memur alımı için yabancı dil sınavı şartı aranacak olup detaylar şöyle;

 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nda (YDS) en az (B) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak veya ilgili dilin resmi dil olarak kabul edildiği bir ülkede en az üç yıllık ortaöğretim veya lisans, doktora diploması almış olmak ya da o dilin resmi dil olarak konuşulduğu ülke resmi makamları tarafından düzenlenen dil sınavında yüzde seksen oranında başarılı olmak.

İLANIN TAM DETAYLARI BURADA

Editör: TE Bilisim