Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yayımlanmış olan ilana göre Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerinde yayımlanan ilana göre 30 kişilik boş kadro ile Restoratör unvanlı sözleşmeli pozisyonu için sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. Bu kapsamda Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı alım yapacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar başvuru şartlarını taşıyor olmaları gereklidir.

BAŞVURU ŞARTLARI:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu; KPSSP3, puan türünden asgari 50 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının dört katı aday arasına girmek. (Puan sıralamasında en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır.)

Son başvuru tarihi itibarıyla, üniversitelerin taşınabilir kültür varlıklarını koruma ve onarım, kültür varlıklarını koruma ve onarım, sanat eserleri konservasyonu ve restorasyonu ya da Geleneksel Türk Sanatları lisans bölümlerinin birinden mezun olmak veya denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da üniversitelerin koruma ve onarım programları ile restorasyon ve konservasyon konularında yüksek lisans veya doktora yapmış olmak.

01 Ocak 2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1985 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar)

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularını 03.01.2020 -17.01.2020 tarihleri arasında mesai gün ve saatleri arasında başvuruda istenen belgeleri elden veya posta yoluyla Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı (Süleymaniye Mahallesi Kanuni Medresesi Sokak No:1Fatih/ İstanbul ) göndereceklerdir. Başvuru formuna yapıştırılmış fotoğraf son (6) ay içinde çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek nitelikte olacaktır. Postadaki gecikmeler ve giriş sınavı duyurusunda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim