Kültür ve Turizm Bakanlığı Eylül ayında yayımlamış olduğu duyuruda bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda alım yapacağını belirtmşti. bazı nitelikler doğrultusunda farklı pozisyom için başvuru alınmış olup adaylar başvurularını 09 Ekim 2019 tarihinde ilan etmişlerdi. Büyük merakla başvuru sonuçları beklnene ilan hakkında detayları ve Başvuru sonuçları hakkında bilgileri İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağz.

785 MEMUR ALIMI KADROLARI NELERDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı başvuruları sona ermişti. Ancak genel bilgi vermek gerekirse, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 yılı için uzun süredir beklenen ilan için başvurularını aldı. Adaylar toplamda 7850 kişilik boş kadro için başvuru yaptılar. Bu kapsamda 500 Kürüphaneci, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı, 50 Mühendis, 65 Mimar, 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker ve 20 Mütrcim olmak üzere toplamda 785 memur personel alımı yapılacak.

Adaylar başvurularını 09 Ekim 2019 tarihinde tamamlayan adaylar için heyecanlı bekleyiş başladı. Ancak adaylar başvuru sonuçlarını taşıdıklarından emin olmaları gereklidir.  Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakanlık 785 memur alımı başvuru sonuçları hakkıdna herhangi bir bilgi vermedi. Bu yönde başvuru osnuçları inceleme ve değerlendşrme sonucunda Giriş sınavına katılacak adayların listesi Bakanlık (www.kulturturızm.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecektir. En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır. Sınava katılma hakkı elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRMESİ:

Sadece sözlü olarak yapılacak olan sınava girmeye hak kazanan adaylar;

  • Pozisyon unvanına ilişkin mesleki bilgi düzeyi,
  • Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği,
  • Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
  • Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, d) Genel yetenek ve genel kültürü,
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirileceklerdi