Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni duyurular geldi. Kültür Bakanı katıldığı TV programında ve Bakanlığın resmi Twitter hesabı üzerinde yayımladığı duyuruya göre bakanlık yeni, İşçi, Personel ve memur alımları yapacak. Bu yönde kadro dağılımını açıklayan Bakan açıklamalarında Kazı Başkalıklarına alım yapacaklarını'da belirtti.

Ayrıca daha önceden de bakanlık tarafından gelen açıklamalarda 785 memur alımı yapılacaktı. Bu yönde açıklamada bulunan bakanlık yeni açıklamaları ile 4 bin 850 işçi personel alımı yapacağını açıkladı. İşin Olsa ekibi olarak yapılan açıklamaları sizlere aktaracağız.

4 BİN İŞÇİ VE 850 PERSONEL ALINACAK!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldığı TV programında ve bunun öncesinde Sosyal medya hesabında açıklamalrda bulundu. 4 bine yakın işçi , 600 Arkeolog ve 250 sanat tarihçisi alımı yapılacağını belirtti. Bakan mehmet Nuri Ersoy açıklamalrında şu sözleri belirtti;

" Bakanlğımızın farklı birimlerinde istihdam alanı açıyoruz. Kütüphanelerimize 500 kadro tamamlandı, Kazı alanlarımızda da arkeolog ve sanat tarihçisi istihdam sağlayacağız.

Özellikle kazı çalışmalarını iklim şartlarına göre 12 aya çıkartmak için bir proje başlattık. 153 kazı ve ören yerimiz var ve 122 tanesi Türk kazı başkanlıklarımıza ait, Kazı süresini tüm yıla yayma projemize geçen yıl 20 kazı alanında başlattık. Bu yıl da 41 kazı alanını ilave ediyoruz. gelecek yıl 122'ye tamamlayacağız.

Bu kapsamda 4 bine yakın işçi alımı gerçekleştireceğiz, Ortalama 600'a yakın arkeolog alacağız ve bunu 3 yıl içinde gerçekleştireceğiz. 250 civarında sanat tarihçisinin istihdamı da bu süre içerisinde gerçekleştireceğiz. Bu sayede hem istihdam sağlayacağız hem de kazı sürelerini hızlandırmış olacağız" şeklinde açıklama yaptı.

Yapılan bu açıklamalardan 4 bin işçi ve 850 personel pozisyonlarına alım yapılacağını görebiliyoruz.

DAHA ÖNCEDE 785 MEMUR ALIMI İÇİN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI!

Bakanlık geçen ay farklı kadrolarda 785 memur alımı yapacağını da belirtmişti. Bu yönde yine hem resmi internet sitesi üzerinden hemde resmi twitter hesabından paylaşan Kültür ve Turizm Bakanlığı farklı alanlarda 785 memur alımı yapacağını belirtti. 

Bu bağlamda bu açıklamara göre kadro dağılımı, 500 Kütüphaneci, 50 Mühendis, 65 Mimar, 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı, 20 Mütercim Tercüman şeklinde belirtilmişti. Bu alımların KPSS B Grubu puan türüne göre yapılacağını açıklayan bakanlık alımların yakın zaman da yapılacağını da belirtmişti. Söz konusu memur alımı detaylarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

TOPLAMDA 5 BİN 635 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Bakanlık son zamanlarda yaptığı açıklamalar ile tüm memur personel adaylarını sevindiriyor. Bu yönde duyurularda bulunan bakanlık toplamda 5 bin 635 memur personel alımı yapacağını belirtti. Alım ilanları için henğz net bir tarhi verilmese de işçi ve personel alımları 3 yıl içerisinde yapılacağı açıklandı. Söz konusu ilanla yayımlandığında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz.

KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN ATAMA BEKLEYEN DİĞER ADAYLAR BURDA

TÜM MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARIA İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim