Kültür ve Turizm Bakanlığı geçtiğimiz aylarda adaylara müjdeyi vermişti. Kültür ve Turizm Bakanı tarafından Twitter hesabı üzerinden ve Bakanlığın resmi İnternet adresi üzerinden yapılmış olan duyuruya göre toplamda 785 memur alımı yapılacak. Bu habere en çok Kütüphaneci adayları sevinmişti ve kadronun bir çoğunluğu Kütüphanecilere verildi.

HANGİ KADROLARA MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 785 kişilik kadro ile toplamda 8 farklı kadro için memur alımı yapacak. Bu bağlamda 500 Kütüphaneci, 50 Mühendis, 65 Mimar, 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı ve 20 Mütercim Tercüman pozisyonları için alım yapılacak.

ADAYLARDAN KPSS ŞARTI ARANACAK!

Bakanlık resmi İnternet adresi üzerinde yapmış olduğu duyuruya göre 8 kadro için memur alımı yapacak. Yapılan açıklama da adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu puan sırası esas alınarak alım yapılacağı açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Henüz Memur alımı ilanı yayımlanmadı ancak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesi kapsamında, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, belirtilen yaş niteliğinde olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi şartlar aranacak.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANIR?

İlgili duyurunun yapılmasınında ardından 2 ay geçti ve henüz hala ilan yayımlandı. Özellikle kütüphaneci adaylarının beklediği bu ilan yakın zaman da yayımlanacağını düşünüyoruz. Bakanlık yaptığı açıklama da şunları eklemişti, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Devlet Personel Başkanlığında söz konusu pozisyonlara personel alımı için açıktan atama izni verilmesi halinde ilan yayımlanacak şeklinde açıklama yapılmıştı.

AYRICA 4 BİN 850 İŞÇİ ALIMI DA YAPILACAK!

Temmuz ayının ikinci haftasında bakan Nuri Ersoy katılmış olduğu TV programında yaptığı duyuruda kazı başkanlıkları için düzenleme yapılacağını ve bu kapsamda 4 bin işçi, 600 Arkeolog ve 250 Sanat Tarihçisi alacağını belirtmişti. Ancak bu alımlar 3 yıllık bir süreye dağıtılacak. Bakanın ilgili açıklamalarına ve haberin tamamına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Kültür Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandığında ilk sizin haberinizin olmasını istiyorsanız İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında ilandan haberdar olabilirsiniz. İlanı bekleyen diğer adaylarla görüşmek için ise aşağıdaki bağlantılardan sosya medya hesabımızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim