Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2022 yılı memur alımı yapacağını bildirdi. Bakan Mehmet Nuri Ersoy geçtiğimiz gün katıldığı TV programında sorulara cevap verdi. Turizmin 2023 yılına kadar büyümesini hedeflediklerini belirten Bakan Ersoy, Aynı zamanda 2022 yılı istihdamlara devam edeceklerini duyurdu.

Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 yılı alım yapılacak kadrolar ne olacak? Başvuru için adaylardan hangi nitelikler aranacak? İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere duyuru ve ilan detayları hakkında bilgi vereceğiz.

2023 Hedeflerinde Kişi Başı Turizm Geliri 900 Dolar Hedefi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy katıldığı 24 TV programında soruları yanıtladı. Bakan Kişi başı gelirin 900 dolar hedeflediklerini bildirdi. Yapılan açıklamada;

"2018 itibariyle aldığımız kararlarla 'turizm bizim için artık bir stratejik sektör ve level atlayacağız' dedik. Rakip olarak Yunanistan'ı, İspanya'yı, şehir turizminde Fransa'yı, İtalya'yı görüyorduk ve turizmde lig atladık. Gelirlerimizi arttıracağız, nitelikli turiste konsantre olacağız ve kişi başı geliri de yükselteceğiz. Bununla ilgili çalışmalar çok olumlu gidiyor. 2018'de kişi başı gelirimiz 647 dolardı, 2021'de 834 dolar oldu. Hızlı bir ivme yakaladık. İnşallah kişi başı turizm gelirinde 2023 hedefimizde 900 doları geçmek var."

2022 Yılı Memur Alımları Devam Edecek!

Bakan Aksoy yaptığı açıklamalarda istihdamın devam edeceğini açıkladı. 2022 yılında Kütüphaneci ve Arkeolog alımlarında ciddi bir kadro alacaklarını ifade etti. Öte yandan Kazı Başkanlıklarının da ayrıca kadro alacaklarını söyledi.

Hangi Kadrolarda Memur Alımı Bekleniyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı memur kadrolarında olmak üzere özellikle Arkeolog ve Kütüphaneci alımlarının yapılacağını belirtti. Kazı Başkanlıklarına ise, İşçi alınacak. Alım yapılması beklenen kadrolar ise şöyle:

  • Arkeolog,
  • Kütüphaneci,
  • Mimar,
  • Mühendis,
  • Şehir Plancısı,
  • Tekniker,
  • Mütercim Tercüman,
  • Restoratör,
  • Kazı İşçisi,

KPSS Şartı Olacak Mı?

Kütüphaneci alımı ve arkeolog alımı için adaylardan KPSS şartı aranacak. Bu yönde adayların 2020 veya 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Kütüphaneci Alımı Başvuru Şartı:

Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Arkeolog Alımı Başvuru Şartı:

Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi (Arkeoloji Bölümü), Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN BİZİ TAKİP EDİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim