KPSS 2020/1 ile kamuya kamu kurumları ve kuruluşları memur alımları devam ediyor. Geçtiğimiz yıl oldukça alım sayısı yüksek olan Zabıta memuru alımı için bu yıl daha yüksek sayı beklenmekteydi. Ancak kılavuzun yayımlanması ile birlikte Zabıta Memuru alımı kadrosu beklendiği gibi olmadı.

MÜLAKAT YAPILMAYACAK!

Zabıta memuru kadrosunu tercih yapacak adaylar için mülakat yapılmayacak. Dışarıdan yapılan İlk defa atamalarda adaylara sözlü sınav ile mülakat yaplıyor. Ancak KPSS merkezi yerleştirme de adaylara mülakat yapılmayacak. Lisans mezunu yapılacak alım için adaylardan 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak. İlgili kadro için başvuru yapan adayların puanları değerlendirilerek en yüksek puana sahip olan aday seçilecek.

KPSS 2020/1 İLE ZABITA MEMURU ALIMI DETAYLARI:

KPSS tercih kılavuzunda lisans tablosunda yayımlanan kadroya göre, Erzurum ilinde bulunan İspir Belediye Başkanlığı 1 kişilik kadro ile zabıta memuru alacak. Alımlar genel İdare Hizmetleri sınıfında yapılacak.

4291 Nitelik kodu ile tercih yapılacak. 4291 nitelik kodu şartı ise, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans programlarının birinden mezun olmak şeklindedir.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Zabıta Memuru kadrosunu tercih edecek adayların Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesine göre 657 sayılı Kanunun 48’inci maddesindeki genel şartların yanı sıra;

a) 30 yaşını doldurmamış olmak,

b) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilo arasında ( +,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak, şartlarını taşımaları gerekmektedir.

Bu koşullara göre 23 Temmuz 1990 ve öncesinde doğan adaylar 30 yaşını tamamlamış olduğundan tercih yapmaları sistem tarafından engellenecektir. Yerleştirmesi yapılan adayın boy-kilo şartını taşıyıp taşımadığı atama öncesinde ilgili belediye tarafından kontrol edilecek olup bu şartı taşımadığı halde tercihte bulunan adayların ataması yapılmayacaktır.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA

DİĞER ZABITA MEMURU ALIMLARI BURADA

Editör: TE Bilisim