Kamuya Memur alımları devam ediyor! Yayımlanan Bakanlık memur alımı ilanlarına göre kamuya 385 kişilik boş kadro ile farklı kadrolarda alım yapılacak. Bakanlıkların yayımladığı ilanlara göre KPSS puanı ile veya KPSS siz Memur Alımı yapılacak.

İşin Olsa ekibi olarak sizler için başvuruları aktif olan Bakanlık Memur alımı ilanlarını derledik ve her bakanlığa göre detayları sizlere yansıttık. Söz konusu bakanlıkların ilanlarına başvurular şahsen veya elektronik ortamda yapılıyor. Ancak Günümüzde mevcut kısıtlamak sebebi ile bakanlıklar başvurular Elektronik ortamda kabul ediyor.

MEMUR ALIMI YAPACAK BAKANLIKLAR VE İLAN DETAYLARI

Bakanlıklar tarafından yayımlanan ilanlara göre 5 Bakanlık 6 farklı ilan ile bünyelerine 385 kişilik kadro ile alım yapacaklar. Buna göre alımlar, Aile Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı alım yapacak.

Aile Bakanlığı:

Aile Bakanlığı tarafından daha 2020 yılı son günü yayımlanan duyuruya göre 250 Memur alımı yapılacağı bildirilmişti Söz konusu ilan 30 Aralık 2020 tarihli resmi gazetede yayımlanmıştı. Ancak Bakanlıkta ilan hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Alım yapılacak kadrolar belli oldu ancak ilan tarihi için bir açıklam gelmedi, Resmi Gazetede yayımlanan 250 memur alımı detaylarına Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı:

Bakanlık 10 kişilik boş kadro ile memur alımı ilanı yayımladı. Bu kapsamda 4 Kişi Bilgisayar Mühendisliği / Yazılım Mühendisliği, 4 kişi Harita Mühendisliği / Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği / Geomatik Mühendisliği, 2 kişi Şehir ve Bölge Planlama alımı yapılacak. Adayların başvurusu için 2019 veya 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gereklidir. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı:

Adalet Bakanlığı bünyesine 2021 yılı için Mütercim Tercüman alımı ilanı yayımladı. 23 Kişilik boş kadro ile 10 İngilizce, 8 Fransızca ve 5 Almanca dilinden kamu personeli alımı yapılacak. Adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den B Grubu puana göre en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Dışişleri Bakanlığı:

Bakanlık iki farklı alanda alım yapacak. Bu kapsamda KPSS şartı olmaksızın yurtdışında görev yapacak sekreter alımı yapacak. Alımlar en az lise mezunu adaylar içerisinden yapılacak olup detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığına bağlı olan Türkiye Ulusal ajansı bünyesindeki eksikliği tamamlamak üzere 80 kişilik boş kadro ile 58 Uzman Yardımcısı, 2 Avukat Alımı, 15 Büro Memuru Alımı, 5 Sekreter Alımı yapılacak. Başvuru için adayların KPSS'den lise, ön lisans veya lisans seviyesinde en az 70 puan almış olmaları gereklidir. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı:

Kültür Bakanlığı 10 kişilik boş kadro ile sözleşmeli bilişim alanında, 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Sistem Uzmanı, 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı, 3 Yazılım (Back-End) Geliştirme Uzmanı, 2 Yazılım (Front-End) Geliştirme Uzmanı, 1 CBS Yazılım Geliştirme Uzmanı alımı yapılacak. Başvurular KPSS Puanı ile veya KPSS siz yapılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

YENİ MEMUR ALIMI İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim